• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
4. juni 2013 - De Danske Bilimportører

Marginalt fald i bilsalget

Tilbagegang for bilsalget i maj.

I den lille bilklasse er biler som VW Up, Toyota Aygo og Skoda Citigo de mest solgte biler på markedet I den lille bilklasse er biler som VW Up, Toyota Aygo og Skoda Citigo de mest solgte biler på markedet

De Danske Bilimportører

Bilsalget kunne ikke fortsætte fremgangen i maj. Selvom der fortsat var tale om et højt majsalg, så dykkede salget med 0,5 procent i forhold til samme måned sidste år. I alt 16.630 nye personbiler rullede ud på vejene i maj og det var 82 færre end i maj 2012. Varebilerne tog et langt kraftigere dyk end personbilerne, og faldt med næsten en fjerdedel i sammenligning med maj sidste år.

"Tilbagegang er naturligvis aldrig positivt, men ændringen i salget i forhold til maj sidste år er så marginal, at der reelt er tale om en flad udvikling i markedet. Samtidig er salget i årets første 5 måneder fortsat 6,9 procent højere end samme periode sidste år, hvilket er imponerende i lyset af rekorden i 2012”, siger Bent Mikkelsen, adm. direktør hos De Danske Bilimportører.

På trods af tilbagegangen i maj frygter Bilimportørerne derfor umiddelbart heller ikke, at de gode tider for bilsalget er forbi.

”Vi ligger fortsat på niveau med de flotte tal fra både 2011 og 2012 med langt over 16.000 solgte personbiler i maj. Det er et meget flot salg historisk set. Samtidig oplever vi fortsat, at der er en grundlæggende god efterspørgsel i markedet. Blot i forhold til for få år siden er det i dag attraktivt for langt flere danskere, at købe en ny bil frem for en brugt og derfor forventer vi også en stabil markedsudvikling i de kommende måneder”, siger Bent Mikkelsen.

Vurdér gratis din bil på bilpriser.dk


Varebiler i kraftigt dyk
Efter kraftig vækst i april dykkede varebilsmarkedet betydeligt i maj. Med kun 1.967 nye varebiler faldt markedet med 23,4 procent sammenlignet med samme måned sidste år. Dermed blev fremgangen fra april mere end annulleret og det samlede marked i årets fem første måneder ligger nu 4,8 procent under samme periode sidste år.

”Varebilssalget har ændret sig meget fra måned til måned gennem det sidste halve år, og derfor ser vi disse meget kraftige udsving. Samlet set forventer vi dog fortsat et stabilt marked, der i 2013 ender omkring samme niveau som vi så i 2012”, siger Bent Mikkelsen.

Besøg forsikringsoversigten her!


Lastbiler i nyt kraftigt dyk.
Indregistreringen af nye lastbiler faldt i maj med 20,9 procent. Der blev indregistreret 315 nye lastbiler – et fald fra 398 biler i maj 2012.

"Den positive udvikling fra april var desværre en enlig svale og ikke første tegn på en stabilisering. Vi ser et marked, som fortsat er presset af udflagning, ændrede transportopgaver og en afventende holdning til nye investeringer. Vi forventer dog, at et opsparet investeringsbehov vil resulterer i en fremtidig vækst, men vi skal formentlig ind i 2014 inden vi ser en grundlæggende bedring” slutter Bent Mikkelsen

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.