• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
3. juni 2013 - BMW Danmark A/S

Luksusbiler billigere end taxa

Mulighed for at benytte firmabilen efter arbejdstiden.

AlphaCity gør det muligt for medarbejderen at kunne benytte firmabilen året rundt AlphaCity gør det muligt for medarbejderen at kunne benytte firmabilen året rundt

BMW Danmark A/S

Biludlejningsbranchen og taxabranchen får nu konkurrence fra danske virksomheder, der nu vil gøre det muligt for medarbejdere at låne firmaets biler efter arbejde og i weekenden hele året rundt.
Et nyt intelligent delebilskoncept fra Tyskland - AlphaCity, et BMW Group selskab - giver virksomheder mulighed for at spare udgifter og samtidig lade deres medarbejdere benytte bilerne uden for arbejdstid, og giver dermed biludlejningsbranchen og taxabranchen stor konkurrence. En stor dansk virksomhed er allerede i gang med det nye koncept. Delebilerne giver mulighed for besparelser på op mod 40 % sammenlignet med de dyre alternativer som taxa, lejebiler og firmakørsel i private biler.

Hidtil har intet alternativ dækket behovet for mobilitet bedre end taxa. Det er først nu, at teknologien er blevet smart nok til at kunne skabe et attraktivt alternativ til taxa’en. Det gør det BMW Group-ejede AlphaCity med et nyt intelligent koncept for delebiler til virksomheder. Firmaet har ambitioner om at kapre en del af det 5 mia. kr. store taxamarked.

- AlphaCitys delebiler er et attraktivt alternativ til taxa. Ikke nok med, at virksomheder sparer penge; de får også adgang til en flåde af de nyeste BMW og MINI biler, som de kan stille til rådighed for deres medarbejdere på jobbet og i fritiden, forklarer Bendt Iversen, Mobility Manager hos AlphaCity.

Første land i Norden
AlphaCity konceptet er allerede rullet ud i flere lande i Europa, hvor det har høstet priser for intelligent brug af teknologi til at optimere brugen af virksomhedens biler i et fuldautomatiseret system uden ressourcekrævende administration. Nu kommer konceptet til Danmark som det første land i Norden.

- Vi har store forventninger til det danske marked – ikke mindst fordi konceptet løser det evige problem med privat kørsel i en firmabil eller omvendt. Det brugerbaserede system betyder, at du kan logge ind som erhvervsbruger eller leje bilen som privatbruger efter arbejdstid og i weekenden, siger Bendt Iversen og kommer med et eksempel:

- Hvis fx en konsulent skal til familiemiddag efter arbejde og konen har familiens bil, kan han logge på virksomhedens AlphaCity-bil som privat bruger efter kl. 16.30 og køre direkte til familiemiddag uden først at skulle forbi et udlejningsselskab. Systemet sørger automatisk for afregning af det private og erhvervsmæssige forbrug af bilen – uden at skabe problemer skattemæssigt.

Rambøll er i gang
Allerede nu har Rambøll lavet en aftale med AlphaCity. Det store ingeniør- og managementhus har indgået aftale om et pilotprojekt, hvor AlphaCity konceptet testes af medarbejdere i erhvervsregi og privat regi.

Se mere om dette i afsnittet fra TV2 Nyhederne

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.