• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
8. maj 2013 - De Danske Bilimportører

Boom i bilsalget

Fremgang i bilsalget på over 30 procent.

Det er fortsat de private købere, der trækker den største del af fremgangen, men også erhvervslivet er ved at komme godt med. Det er fortsat de private købere, der trækker den største del af fremgangen, men også erhvervslivet er ved at komme godt med.

De Danske Bilimportører

April sætter rekord
Bilsalget satte nye rekorder i april. Salget af nye personbiler steg med hele 30,7 procent sammenlignet med samme måned sidste år. April accelererede dermed den positive udvikling, som har præget de første måneder af 2013. I modsætning til i første kvartal steg salget af varebiler ligeledes, og stigning var så betydelig, at aprilsalget trak det samlede salg af varebiler i årets første 4 måneder i plus.

"April har været en fantastisk måned for bilsalget. Der er tale om en historisk udvikling. Både i 2011 og 2012 satte salget af nye personbiler rekord, og nu kan vi konstatere, at salget i 2013 efter 4 måneder ligger 9,2 procent højere end samme periode sidste år. Nye produkter, og et stærkt forbrugerfokus på brændstoføkonomi gør simpelthen, at vi nu ser at danskerne i langt højere grad end tidligere investerer sig til en moderne løsning på deres transportbehov”, siger Bent Mikkelsen, adm. direktør hos De Danske Bilimportører.

Vurdér gratis din bil på bilpriser.dk

Stor privat købelyst
Det er fortsat de private købere, der trækker den største del af fremgangen, men også erhvervslivet er ved at komme godt med.

”Vi oplever, at de private købere er meget opsatte på at gå sommeren i møde med en ny bil, men i modsætning til for et par måneder siden, er der nu også tale om en betydelig vækst i salget til erhvervsvirksomheder. Erhvervssalget i april steg med tocifrede rater sammenlignet med samme måned sidste år, og det er et stærkt signal om, at også denne del af markedet er på vej frem”, siger Bent Mikkelsen.

Varebiler i markant stigning
Efter en dårlig start på året tog varebilssalget et kraftigt hop i april. Salget steg 23,8 procent sammenlignet med april 2012 og med hele 2.089 solgte varebiler i april, blev det samlede salg for de første 4 måneder af 2013 1,8 procent højere end samme periode sidste år.”

”Varebilssalget har skiftet meget fra måned til måned gennem det sidste halve år, men det er meget positivt, at salget stiger så markant i april efter det dyk, som vi oplevede i marts. Vi forventer fortsat et marked, der set over hele året vil være stabilt i 2013 sammenlignet med 2012”, siger Bent Mikkelsen.

Besøg forsikringsoversigten her!

Lastbiler ligeledes op
Indregistreringen af nye lastbiler steg i april med 12,6 procent. Der blev indregistreret 312 nye lastbiler – en stigning fra 277 biler i april 2012.

"Det er positivt at indregistreringerne er steget i april, men markedet er fortsat på et meget lavt niveau og er samlet set faldet med mere end 20 procent årets første 4 måneder. Vi vil derfor følge udviklingen tæt i den kommende tid for at se hvorvidt den positive udvikling fra april er første tegn på en stabilisering.” slutter Bent Mikkelsen.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.