• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
2. maj 2013 - Autocom

Din nysynede bil er ikke fejlfri

Undersøgelser viser at bilsyn er fejlbehæftede

Der bliver i snit kun fundet 0,8 fejl ved et almindeligt bilsyn Der bliver i snit kun fundet 0,8 fejl ved et almindeligt bilsyn

Autocom.dk

Er det ved at være tid til, at din bil skal synes? Så skal du være opmærksom på, at en nysynet bil langt fra er lig med en fejlfri bil. Undersøgelser fra både FDM og færdselsstyrelsen viser, at synshallerne ikke er gode nok til at tjekke bilerne for fejl, og at der derfor er stor forskel på, hvor mange fejl, der findes under et syn, og hvor mange fejl, der reelt er på bilen. FDM har ydermere sammenlignet deres brugtbilstest med et gennemsnitligt bilsyn og fundet, at der i gennemsnit bliver fundet 4,9 fejl pr. bil i en brugtbilstest imod blot 0,8 fejl i gennemsnit ved et almindeligt bilsyn.

Nysynede biler foretrækkes

At bilen bliver tjekket grundigt for fejl, er ikke mindst vigtigt af hensyn til sikkerheden i forbindelse med kørsel, men det er samtidig også relevant for dine muligheder for at sælge bilen. I en undersøgelse udarbejdet for FDM siger tre ud af fire, at de ved køb af brugt bil foretrækker en nysynet bil frem for en bil, der ikke er synet. Dette kan være problematisk, da køberne jf. færdselsstyrelsens undersøgelse ikke får retvisende billede af bilens tilstand.

Sælg din bil på Autocom.dk - Hurtigt og nemt på blot 24 timer


Brugtbilstest vs. Bilsyn


Ønsker du at få et overblik over din bils korrekte helbredstilstand, så anbefaler Autocom at du gør brug af en brugtbilstest hos FDM. Forskellen på et almindeligt bilsyn og en brugtbilstest ligger i varigheden og omfanget. Et almindeligt bilsyn tager typisk max.30 minutter, hvor en brugtbiltest tager omkring tre timer og indeholder 150 kontrolpunkter. Brugtbilstesten inkluderer ud over det gængse blandt andet kontrol af batteri, hjulvinkler, karrosseri, aircondition og motoren.

Står du i stedet over for at skulle købe ny bil, så kan det være svært at gennemskue, hvilke fejl bilen har, ved en almindelig gennemgang. Her kan en brugtbilstest hjælpe dig, da den grundige gennemgang nemt afslører bilens svagheder. På denne måde er du bedre sikret, inden du skriver under på en slutseddel, eller inden garantien på bilen udløber.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.