• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
25. april 2013 - Applus Bilsyn

Gør bilen sommerklar

Forår og varme får danskerne til at sætte bilen i stand.

Efter masser af kulde de seneste måneder er varmen på vej. Danskerne går lige nu bilen igennem, så den bliver klar til sommervejr og bilferier. Efter masser af kulde de seneste måneder er varmen på vej. Danskerne går lige nu bilen igennem, så den bliver klar til sommervejr og bilferier.

Applus Bilsyn

Reducer risikoen for rust
Danske bilejere flytter i øjeblikket forårsrengøringen ud i bilen. Forude venter for mange familiers vedkommende nemlig bilferier i Kristi Himmelfartsferien, Pinsen og naturligvis sommerferien. Efter et koldt forår, der har budt på sne og salt på vejene, er det vigtigt at reducere risikoen for rust og slitage og sætte sommerdæk på.
Det forklarer Applus Bilsyn, der hvert år syner godt 500.000 biler og ved alt om, hvordan biler holder længst.

Udskift gammel bremsevæske
”Det er vigtigt at få udskiftet olier, bremsevæsker og vandet på bilen, fordi svingende temperaturer ofte reducerer flydende væskers egenskaber. Gammel olie og bremsevæske kan desuden medføre, at bilens motor hakker, og at bremserne ikke fungerer effektivt,” siger Per V. Rasmussen, administrerende direktør hos Applus Bilsyn.

På Bilpriser.dk kan du gratis vurdere og annoncere din bil!

Hold øje med kondensvand
Biler, som har kørt gennem vinteren uden løbende at blive vasket, ophober sædvanligvis snavs. Bliver snavset siddende, kan det gøre bilens elektriske installationer usikre. Da flere og flere komponenter er digitale, er velfungerende elektriske kredsløb af vital betydning for bilens drift og sikkerhed.

”Dele lavet i aluminium, f.eks. karosseri og styretøjsophæng på de dyrere biler, er også meget sårbare. Herudover kan de skiftende temperaturer under og over frysepunktet medføre, at der kommer mere kondensvand og damp i bilen, som også giver problemer. Lad derfor en ekspert gennemgå bilen, så fugt og kondens ikke nedsætter sikkerheden,” siger Per V. Rasmussen.

Find din næste bil på Bilpriser.dk

Sommerdæk er sikrere og billigere
Også af hensyn til miljøet og bilistens pengepung er der gode grunde til at skifte vinterdækkene ud med sommerdæk. Undersøgelser viser, at ca. 20 procent af bilerne stadig kører med vinterdæk i begyndelsen af sommeren. Sommerdæk bremser bedre end vinterdæk på tør og våd vej, og når temperaturen stiger, holder de markant længere, fordi de er hårdere i gummiet.

Faktaboks: Gør bilen klar til foråret - huskeliste.
• Sørg for ny bremsevæske, olier og vand, så alle flydende væsker fungerer optimalt.
• Tjek pærer, lys, blinklys, batteri og sikringer på bilen.
• Tjek aircon og kølesystem, så du ikke lider overlast i varmen hen mod sommer.
• Udskift oliefilter, så motoren er klar til længere belastning som at holde i kø.
• Skift til sommerdæk. Mønsterdybden må gerne være over 2 mm, selvom loven kræver 1,6 mm som minimum.
• Undersøg sommerdækkene for fejl og synlige skader og mål lufttrykket i dækkene. Du kan ofte se det korrekte tryk på indersiden af bilens fordør eller i din bils instruktionsbog. Er dækkene pumpet korrekt, bruger din bil desuden mindre brændstof. 

Besøg forsikringsoversigten her!

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.