• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
17. april 2013 - Motor-journalisten

Resultat af påskekontrol

Så mange blev taget i politiets påske-kontrol.

Resultatet af politiets påskekontrol fortæller, at antallet af næsten alle lovovertrædelser er faldende i forhold til sidste år. Resultatet af politiets påskekontrol fortæller, at antallet af næsten alle lovovertrædelser er faldende i forhold til sidste år.

Motor-journalisten

Årets store påskekontrol
Som vi advarede om før påsken, så var færdselspolitiet i løbet af påskedagene massivt til stede på de danske lande- og motorveje med både alkometer og hastighedsmåler under armen.

Under rejsedagene i begyndelsen og slutningen af påskeferien var indsatsen rettet mod hastighedsovertrædelser, mens den de øvrige dage var koncentreret omkring spirituskørsel.

Under hele påskekontrollen blev der standset 8.265 (8.613) køretøjer, hvor der blev noteret 5.172 (5.328) forseelser. Tallene i parentes angiver resultaterne fra påskekontrollerne i 2012.

Vurdér gratis din bil på Bilpriser.dk

Udvalgte resultater fra de målrettede påskekontroller:
- Hastighedsovertrædelser på motorveje med 110 km/t og 130 km/t: 162 (197)
- Øvrige hastighedsovertrædelser: 4.417 (4.337)
- Hastighedsovertrædelser, der var så grove, at der ud over bøde også bliver tale om betinget frakendelse af kørekortet: 115 (864)
- Spirituskørsel i bil eller på knallert: 25 (46)
- Narkotika-/medicinkørsel: 2 (4 )
- Sikkerhedssele ikke anvendt: 225 (231)
- Børn ikke fastspændt i bilen: 10 (17)

Som man kan se på tallene, så er de alle faldet en smule siden sidste år. Det er specielt værd at lægge mærke til betingede frakendelser af kørekortet, som er faldet fra 864 til 115.  Også antallet af bilister med for høj en promille er næsten halveret.

Besøg billånsoversigten her!

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.