• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
11. april 2013 - Autocom

Gode tips til dækskift

Autocom giver gode råd i forbindelse med opbevaring af dine vinterdæk.

Det gode vejr byder sig, og det er ved at være tid til at skifte dine vinterdæk ud med sommerdæk. Det gode vejr byder sig, og det er ved at være tid til at skifte dine vinterdæk ud med sommerdæk.

Autocom

Foråret er så småt ved at melde sig i Danmark, og det betyder farvel til frost og glatte veje. Derfor bliver det også tid til at skifte fra vinterdæk til sommerdæk. I den forbindelse er der nogle praktiske råd i forhold til dækopbevaring med mere, der gør sig gældende.

Dækopbevaring
Den mest praktiske måde at forvalte dækskiftet på er, at få dit værksted til at af- og påmontere dækkene og derefter lade vinterdækkene blive på værkstedet eller dækcenteret, som har en slags ”dækhotel”-løsning. På denne måde er du sikker på, at dine dæk bliver opbevaret korrekt, og du slipper selv for besværet med at skulle opbevare dækkene.

Lad 4.000 bilforhandlere byde på din bil - Sælg din bil på Autocom.dk!

Afmærkning af dæk
Oftest har ”dækhotellerne” godt styr på, hvilke dæk der hører til hvilke biler, og at du får dine egne dæk, når tiden nærmer sig til ombytning. Men det sker ind imellem, at der opstår fejl, hvorfor der kan være uenighed om, hvorvidt det er ens egne dæk, der bliver monteret på bilen. Et godt råd er derfor at tage et billede af dækkenes datomærkning og fabrikat, så du kan dokumentere, hvilke dæk der er dine egne. Det er også en mulighed, at du afmærker dine dæk med maling, så du kan kende dækkene igen.

Dækopbevaring derhjemme
Et alternativ til dækhotellet kan være din garage, et udhus eller deslige.  På denne måde kan du spare lidt penge og har samtidig selv styr på dækkene. Det er dog vigtigt at holde sig for øje, at dæk bør opbevares tørt, køligt og mørkt, da dæks aldring derved bremses mest muligt. Det er derfor ikke en god ide at opbevare dækkene i et haveskur eller på et loft, pga. fugtighed og varme.

Dæk bør opbevares stablet eller hængende, hvis de har fælge på. Her kan du med fordel benytte et dækstativ. Dæk uden fælge kan opbevares stående, men her skal du være opmærksom på at dreje dem en gang imellem, for at dækket ikke får flade punkter. Ved opmagasineringen af dækkene bør du også rengøre og tørre dækkene samt gå dækkene efter af hensyn til eventuelle skader. Kontrollér også mønsterdybden, så du er sikker på, at dækkene kan klare den kommende sæson. Er dækmønsteret omkring 3 mm eller derunder, anbefales det at skifte til nye dæk.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.