• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
21. februar 2013 - Motor-magasinet

Sikkerheden i høj(re)sædet

Post Danmark sender 125 højrestyrede biler på gaden.

I løbet af en dag har postbuddet 5-600 afleveringer på sin rute. Derfor skal udstigning i bilens højre side gøre arbejdsdagen mere sikker. I løbet af en dag har postbuddet 5-600 afleveringer på sin rute. Derfor skal udstigning i bilens højre side gøre arbejdsdagen mere sikker.

Motor-magasinet

Posten i højrestyrede biler
Post Danmark sender 125 nye højrestyrede Fiat landpostbiler ud på de danske veje. Bilerne gør arbejdsdagen mere sikker for postbudene, når de skal ud og ind af postbilen på ofte trafikerede veje.

Mange steder vil der blive kigget en ekstra gang efter postbilen, næste gang postbuddet kommer med post. Post Danmark har nemlig 125 nye højrestyrede landpostbiler er på vej ud på de danske veje. Bilerne gør arbejdsdagen mere sikker for postbudene, når de skal ud og ind af postbilen på ofte trafikerede veje.

"For mange postbude er bilen et vigtigt arbejdsredskab. Kommer rattet og døren over i højre side, så stiger man ikke ud midt i trafikken, men ind mod fortov eller rabatten, og det gør en forskel i forhold til sikkerheden", siger Martin von Horsten, chef for Distribution i Post Danmark.

Vurdér gratis din bil på Bilpriser.dk

Erfaringer fra Sverige
Det er de lokale distributionscentrer, der vælger, om de ønsker højre- eller venstrestyrede biler, når der skal bestilles nye postbiler hjem.

"Vi har kigget mod Sverige, hvor alle postbude de sidste ti år har kørt i højrestyrede biler, ligesom vi gennem 2012 har testet cirka 40 højrestyrede biler herhjemme. Erfaringerne er gode, og trafiksikkerheden er i top. Derfor har vi åbnet op for, at flere kan få de højrestyrede biler, de efterspørger", siger Martin von Horsten.

I løbet af en dag har postbuddet 5-600 afleveringer på sin rute.

De nye højrestyrede biler er hovedsageligt af mærket Fiat Doblo, og har automatgear og skydedør i begge sider. Bilen bliver indrettet specielt, så der er plads til den omdelingskassette postbuddet har sine breve og aviser i.

Med indkøbet af de seneste 125 højrestyrede biler har ti procent af postbudenes biler rattet i højre side. De nye højrestyrede biler sættes ind på ruter i hele landet.

Besøg forsikringsoversigten på Bilpriser.dk

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.