• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
24. januar 2013 - Applus Bilsyn

Dansk vinter hård ved bilen

Fugtig dansk vinter udsætter biler for meget rust.

På grund af svingende temperaturer bliver nye snefald ofte hurtigt til sjap. Vand kombineret med især salt øger risikoen for rust på bilen. På grund af svingende temperaturer bliver nye snefald ofte hurtigt til sjap. Vand kombineret med især salt øger risikoen for rust på bilen.

Applus Bilsyn

Dansk vinter perfekt for rust
Det fugtige, danske vintervejr giver rust perfekte arbejdsbetingelser. Biler herhjemme ruster markant lettere end i Norge og Sverige, hvor det fryser det meste af tiden i løbet af vinteren.

Danmark giver desværre Norge, Sverige og Finland baghjul, når det handler om, i hvor høj grad vintervejret øger risikoen for rust. Hårde og bidende kolde vintre som i Sverige, Norge og Finland, hvor der ofte er tocifrede minusgrader i længere perioder ad gangen, resulterer i meget lidt tøsne. Rust trives nemlig bedst under milde, fugtige forhold, og det har vi meget af i Danmark.

”En rustskade opstår sjældent, fordi en bil kører rundt i sne eller is alene. Rust forudsætter masser af vand og fugt. Kombinationen af snesjap, salt og småsten, der ridser godt i undervognen, rammer i januar og februar danske biler ekstra hårdt. Derfor er det vigtigt, at man kontrollerer sin bil henover vinteren og eventuelt får en RustAttest. Er bilen ikke blevet rustbeskyttet for nylig, bør man give bilen en ny behandling,” siger Per V. Rasmussen, administrerende direktør hos Applus Bilsyn, Danmarks største bilsynsvirksomhed, der syner knap 100.000 biler i løbet af vinteren.

Vurdér gratis din bil på Bilpriser.dk

Rust opstår især om vinteren
Ifølge Applus Bilsyn opstår mere end hver anden rustskade herhjemme i løbet af vinteren. I øjeblikket sælger kædens 100 bilsynshaler hundredvis af ‘RustAttester’, der viser, om der er behov for ny rustbeskyttelse på bilen.

”Er der det, anbefaler vi en rustbeskyttelse, som vi giver rabat til gennem vores samarbejde med Dinitrol. Herudover tilbyder vi et såkaldt vintersyn, der fastslår, om bilen generelt er gearet til hård frost og sne de kommende måneder. På den måde undgår man, at bilen fryser og f.eks. ikke kan starte,” siger Per V. Rasmussen.

Faktaboks: Rustattest med store rabatter
Applus Bilsyn leverer Rustattesten med og uden syn af bilen. Prisen er 300 kr., dog er der 150 kr. i rabat, hvis Rustattesten udføres med et bilsyn. Ønsker du efterfølgende rustbeskyttelse, giver Applus Bilsyn dig en rabat på 600 kr. på denne.

Faktaboks: Undgå rust
Danskerne kan selv gøre en masse ting for at beskytte bilen.
·       Vask bilen hyppigt, brug en børste på de dele, som ikke vaskes i en bilvask
·       Køb et nanobaseret lakbeskyttelsesprodukt i synshallerne (i øjeblikket halv pris!) og
    påfør efter vask.  Billakken forstærkes mod skrammer fra salt, sand og småsten
·       Få rustbeskyttelsen vurderet i din synshal
·       Foråret er den bedste tid for supplerende rustbeskyttelse

Besøg forsikringsoversigten på Bilpriser.dk

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.