• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
19. december 2012 - Applus Bilsyn

Undgå bøde på 2.000 kr.

Danskere dropper bilsyn i december og risikerer bøde.

Hvert år er der 25 procent færre bilsyn i december, og på snedage falder antallet af besøgende til 50 procent, viser nye tal fra Applus Bilsyn. Hvert år er der 25 procent færre bilsyn i december, og på snedage falder antallet af besøgende til 50 procent, viser nye tal fra Applus Bilsyn.

Applus Bilsyn

Bøde for udeblivelse
Op mod hver anden bilist bliver væk fra bilsyn, når der falder sne i december. Desværre risikerer mange derfor en bøde på 2.000 kr. De fleste er ikke klar over, at Trafikstyrelsen nu automatisk kan udstede bøder, forklarer Applus Bilsyn.

Indkøb af julegaver, afslutningstravlhed på jobbet før ferien og masser af sne får tusindvis af bilister til at udskyde deres bilsyn. Hvert år er der 25 procent færre bilsyn i december, og på snedage falder antallet af besøgende til 50 procent, viser nye opgørelser fra Applus Bilsyn.

Men det kan koste en dyrt at udeblive fra et bilsyn. Hvad mange ikke ved er, at de risikerer at få en bøde fra Trafikstyrelsen.

Annoncér gratis din bil på Bilpriser.dk

Undgå julebøde på 2.000 kr.
”Tallene er sandsynligvis repræsentative for alle synsvirksomheder i Danmark. Desværre er mange danskere ikke klar over, at de ved at udeblive risikerer at få en bøde fra Trafikstyrelsen på 2.000 kr. Det er jo synd og skam at få sådan en hilsen på et tidspunkt, hvor de fleste af os i forvejen har mange ekstraudgifter i forbindelse med julen. Det vil vi gerne advare folk imod,” siger adm. direktør Per V. Rasmussen fra Applus Bilsyn, landets klart største synsvirksomhed med over 150.000 besøgende henover vinteren.

15.000 bilister udebliver hvert år fra bilsyn. Tidligere fik bilister, som ikke havde været til syn, en bøde på 1.000 kroner. Men fra den 1. juli i år fik Trafikstyrelsen bemyndigelse til at udstede en administrativ bøde ti uger efter den oprindelige synsdato på nu 2.000 kroner. Bøden betyder samtidig, at man skal aflevere nummerpladerne inden fire uger. Når man ikke det, udstedes en ny bøde på 2.000 kroner.

Besøg forsikringsoversigten på Bilpriser.dk

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.