• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
13. december 2012 - Ekstra Bladet

Spar penge på vinterdæk

Der er tusindvis af kroner i lokal forskel på vinterdæk.

Internettet gør det nemmere at gennemskue markedet. Men mange kører stadig med dagspriser, som kræver en telefonopringning. Internettet gør det nemmere at gennemskue markedet. Men mange kører stadig med dagspriser, som kræver en telefonopringning.

Ekstra Bladet

Stor prisforskel på vinterdæk
Det er ingen hemmelighed, at konkurrencen på dæk er hård, og at det kan betale sig at hente flere tilbud ind. Faktisk er der rigtig mange penge at spare, hvis du er klar på at køre nogle kilometer til en anden kommune – eller bare til den anden ende af byen.

Vurdér gratis din bil på Bilpriser.dk

Det viser en undersøgelse, som prissøgemaskinen autobutler.dk har lavet for Ekstra Bladet. Eksemplet gælder køb af to sæt vinterdæk til henholdsvis en miniklassebil og en mellemklassebil. Her var udsvinget størst i Aarhus med 6800 kr. for det billigste bud fra et værksted og knap 11.500 kr. for det dyreste, som også var det mest kostbare bud i undersøgelsen. Laveste kom fra Aalborg-området med en pris på 6300 kr. I Københavnsområdet svingede priserne mellem knap 7000 kr. og 8400 kr.

God handel
Dækkene i undersøgelsen er de nye Michelin Alpin A4 og Conti Winter Contact TS850, der bremser meget bedre på tør vej end tidligere tiders vinterdæk. Vi har tidligere lavet et mere enkelt pristjek på dækkene hver for sig, og her var den billigste pris 7380 kr., når beløbet for to sæt dæk regnes sammen. Mod altså 6300 kr. i den nye store undersøgelse.

Christian Legêne, partner og adm. direktør for autobutler.dk, er ikke forbavset over resultaterne i prisundersøgelsen, som er lavet i midten af oktober:

"Så længe der er nok af de populære dæk på lager, kan man gøre en god handel, siger han, men understreger, at når snestormene sætter ind, tømmes lagrene på rekordtid, og priserne ryger op".

Mikkel Thomsager, der er chefredaktør for Bil Magasinet, mener, at de bedre egenskaber for moderne vinterdæk gør valget klart.

Annoncér gratis din bil på Bilpriser.dk

Små ulemper
"Der er sket en enorm udvikling inden for vinterdæk de seneste år, hvor bremselængden på de bedste vinterdæk på tør vej næsten er nede på længden med sommerdæk. Så jo nyere dæk, du kan få fat i, jo bedre, siger Mikkel Thomsager, der henviser til de anerkendte mærker. Det gælder om at slå til nu, hvis man tror, at vinteren bliver hård".

"Gør det inden for de næste par uger. Så har du dækkene og lider ikke. Ulemperne ved at køre på de helt nye vinterdæk er stadig væk meget lille", siger Mikkel Thomsager.

En mulighed er at få dækkene købt og monteret på fælge, men altså vente med at sætte dem på bilen, til sneen kommer.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.