• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
4. december 2012 - Toota

Toyota præsenterer RAV4

Verdenspremiere på ny Toyota RAV4.

Toyota har verdenspremiere den nyeste generation af RAV4. Toyota har verdenspremiere den nyeste generation af RAV4.

Toyota

Verdenspremiere fra Toyota
Toyota har verdenspremiere på en ny generation af den populære, kompakte firehjulstrækker Toyota RAV4. Det sker på Los Angeles Auto Show i USA, hvor den helt nydesignede og rummeligere kompakte familiefirehjulstrækker for første gang toner frem for offentligheden.

Kontrasten er markant, som den står der i den grå og triste fabrikshal med graffiti på de iskolde facader. Den fjerde generation af Toyotas kompakte firehjulstrækker Toyota RAV4 er nemlig alt andet end grå og trist, og skriften på væggene er langt fra skrevet for den populære bil.

Til gengæld byder den nye RAV4 på et helt nyt design, hvor intet er overladt til tilfældighederne. Både front og bag er strammet kraftigt op med bredere skuldre, Toyotas karakteristiske nye trapezformede kølergrill og et ændret lygtedesign, der fremhæver bilens maskuline udtryk.

Den nye RAV4 er vokset hele 205 mm i længden og 30 mm i bredden. Samtidig er den blevet 25 mm lavere, hvilket får firehjulstrækkeren til at syne mere personbilsagtig end nogensinde før – dog uden at give afkald på nogen af de egenskaber, der har gjort Toyota RAV4 så populær over store dele af verden inklusive Danmark.

Søg brugt Toyota RAV4 her!

Oser af høj kvalitet
Indvendigt oser den rummelige kabine af høj kvalitet med gennemført finish og en udpræget førerorienteret indretning. Netop føreren bag rattet kan da også glæde sig over en lang række forbedringer. Blandt andet er udsynet bag rattet øget ved at mindske tykkelsen på A-stolperne og samtidig flytte dem længere ud til siden.

Førersædets indstillingsmuligheder er udvidet med 15 mm ekstra i højden, mens rattets vinkel er sænket 2,3 grader, hvilket er med til at gøre kørestillingen endnu mere behagelig.
Den øgede længde har medført, at RAV4 er blevet rummeligere. Med en længde på i alt 4,57 meter og en akselafstand på 2660 mm er den kompakte firehjulstrækker rent pladsmæssigt på størrelse med de ellers normalt noget større biler i firmabilsklassen. De 970 mm mellem for- og bagsæder samt et par nydesignede forsæderyglæn giver klassens ubetinget bedste pladsforhold for bagsædepassagerne.

Pladsen er ikke kun øget på bagsædet. Bagagerummet rummer nu 547 liter, mens opbevaringspladsen under gulvet i bagagerummet er øget fra 51 til imponerende 100 liter. Samtidig har Toyota valgt at gå bort fra den sidehængte bagagerumsdør, så adgangen til bagagerummet fremover sker mere personbilagtigt via en tophængt bagagerumsklap.

På motorfronten markerer den nye Toyota RAV4 sig også særdeles stærkt. Firehjulstrækkeren fastholder sin 2.0 liters benzinmotor med 151 hestekræfter og den ekstra kraftfulde 2.2 liters dieselmotor med 150 hestekræfter. Derudover byder Toyota på en ny 2.0 liters dieselmotor med 124 hestekræfter, som fås til den 2-hjulstrukne udgave af RAV4 og byder på stop & start teknologi, hvilket bl.a. er med til at sænke udledningen af CO2 til beskedne 127 gram pr. km. Alle motorer glimrer ved generelt lavere udledning af CO2.

Vurdér gratis din brugte bil på Bilpriser.dk

Automatisk fordeling af hjultræk
På alle firehjulstrukne udgaver sørger et avanceret system for helt automatisk at fordele trækket på alle fire hjul efter forholdene lige fra 100 procents forhjulstræk til 50 procents forhjulstræk og 50 procents baghjulstræk. Det er endvidere muligt at fastlåse en ligelig fordeling af for- og baghjulstræk ved hastigheder på op til 40 km/t.

Den nye RAV4 bygger traditionen tro på de allerhøjeste sikkerhedsstandarder og er udviklet til at score de maksimale fem stjerner i Euro NCAP’s skærpede sikkerhedstest i 2013. Udover 7 airbags og antipiskesmældsfunktion som standard vil Toyotas nye SUV også kunne fås med tre nye teknologier i form af det såkaldte Automatic High Beam system, Lane Change Assist system og Blind Spot Monitor system.

Førstnævnte sørger via et kamera for automatisk at blænde ned for fjernlyset, når der kommer modkørende bilister, mens de to øvrige sikkerhedssystemer hjælper, når man skifter vognbane og advarer, hvis man overser en bil i den blinde vinkel.

Da Toyota tilbage i 1994 for første gang introducerede Toyota RAV4, var det samtidig også begyndelsen på en helt ny bilklasse. Den kompakte SUV-klasse har siden bidt sig godt fast og tæller nu over 20 forskellige modeller. Der er solgt over 4,5 mio. RAV4 i over 150 lande – heraf 12.000 i Danmark. Den nye RAV4 kommer til landet i sin nu fjerde generation i foråret 2013.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.