• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
4. december 2012 - De Danske Bilimportører

Bilsalget i fremmarch

Stor fremgang i bilsalget sender 2012 mod rekorderne.

KIA Picanto er sammen med Volkswagen UP! og Toyota Aygo blandt de bedst sælgende bilmodeller lige nu. KIA Picanto er sammen med Volkswagen UP! og Toyota Aygo blandt de bedst sælgende bilmodeller lige nu.

De Danske Bilimportører

Stor fremgang i bilsalget
Salget af nye personbiler steg i november med 8,5 procent sammenlignet med samme måned sidste år, og det betød, at der blev solgt hele 16.334 nye personbiler i årets næstsidste måned. Varebilerne kunne dog ikke holde trit med den flotte udvikling fra personbilerne og salget af nye varebiler dykkede med 5,6 procent sammenlignet med samme måned sidst år.

Danskerne har for alvor taget ideen om en ny bil til sig. Som det nu har været tilfældet i flere måneder i træk steg salget af nye personbiler i november i forhold til samme måned sidste år. Dermed er 2012 godt på vej til at slå den ellers kun et år gamle rekord og blive det bedste bilår nogensinde. Men mens antallet af solgte personbiler vokser, så bliver bilerne mindre. Og også i november, der ellers traditionelt er indledningen på salget af lidt større firmabiler, er det de helt små biler, der dominerer på salgslisterne.

Besøg billånsoversigten på Bilpriser.dk

"November og særligt december plejer at være tidspunkter, hvor de private købere holder sig tilbage, men hvor der til gengæld bliver solgt flere af de lidt større modeller til erhvervslivet. Det billede kan vi indtil videre ikke se i år. De nye regler om beskatning af fri bil, kan have bidraget til at sprede handelen med firmabiler mere ud, men samtidig ser vi, at de private forbrugere fortsat er stærkt tilstede i markedet. Det er helt klart husholdningernes bilkøb, der driver markedet i øjeblikket”, siger Bent Mikkelsen, adm. direktør hos De Danske Bilimportører.

Bent Mikkelsen ser derfor også med interesse frem mod afslutningen på 2012.
”Meget tyder på, at der kunne blive tale om et nyt rekordår, og samtidig bliver det meget interessant at følge udviklingen for firmabilerne. Det er første gang efter skattereformen, at vi skal igennem den store firmabilsmåned, som december traditionelt er, og derfor er der grund til at følge særligt denne del af markedet nøje”, siger Bent Mikkelsen.

Varebiler i tilbagegang
Med 2.234 solgte nye varebiler i november faldt salget med 5,6 procent i forhold til samme måned sidste år. Dermed fortsatte varebilsmarkedet med at balancerer omkring niveauet fra 2011. "Vi har set, at varebilssalget i andet halvår har bevæget sig lidt frem og lidt tilbage. Faldet i november er begrænset og modsvares af den stigning vi så i oktober, og matcher derned meget godt vores samlede forventninger om et stabilt varebilsmarked på niveau med sidste år”, siger Bent Mikkelsen.

Vurdér gratis din brugte bil på Bilpriser.dk

Lastbiler i fortsat fald
Indregistreringen af nye lastbiler faldt i november. Der blev indregistreret 262 nye lastbiler – et fald på 18,1 procent sammenlignet med samme måned sidste år.

"Efter en god start på året er markedet faldet noget tilbage de seneste måneder, og dermed ser vi på et lastbilsmarked, som kommer til at gå ud af året på nogenlunde samme niveau som sidste år. Dermed er antallet af registreringer stadig påvirket af det kraftige dyk efter krisen, og vi vil på den baggrund overvåge udviklingen nøje i de kommende måneder.” slutter Bent Mikkelsen.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.