• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
17. april 2012 - Lexus

Sportsvogn til 11 mio.

Første Lexus LFA leveret til europæisk køber.

Den første europæiske køber af supersportsvognen Lexus LFA i den særlige Nürburgring udgave har netop fået leveret sin nye bil. Den første europæiske køber af supersportsvognen Lexus LFA i den særlige Nürburgring udgave har netop fået leveret sin nye bil.

Lexus

Lexus LFA Nürburgring Edition
Det kan godt være, at fredag den 13. står som en skrækdag for mange. Men for en velhavende englænder har dagen budt på det helt store smil. Han har nemlig netop fået leveret sin splinternye orangefarvede Lexus LFA Nürburgring Edition. Dermed bliver den heldige brite den første europæiske ejer af den japanske supersportsvogn i den særlige racerudgave.

Med 571 hestekræfter og en missilagtig acceleration fra 0 til 100 km/t på 3,7 sekunder markerer Lexus LFA i Nürburgring-udgaven sig som den ultimative køremaskine. Den er blevet optimeret på flere områder for at kunne yde endnu skarpere på bane i forhold til standardudgaven af LFA, der fx ”nøjes” med 560 hestekræfter i V10-motoren.

Brugte biler til over 1 mio. kroner

Lexus LFA Nürburgring Package, som den optimerede bane-supersportsvogn hedder, bærer også en kulfiberforstærket frontspoiler og fast bagspoiler til at forbedre aerodynamikken. Støddæmperne er særligt indstillet til banekørsel, mens specialudviklede dæk sørger for, at bilen nærmest limer sig fast til asfalten trods høj hastighed.

Fri adgang til Nordschleife
Den nybagte engelske LFA-ejer får ligesom kommende købere af Nürburgring-udgaven individuel instruktion af en af Nürburgrings professionelle instruktører på den legendariske tyske racerbane Nordschleife samt et års fri adgang til samme bane. Så sent som august i fjor erobrede tidligere Le Mans-deltager og nuværende Lexus LFA testkører Akira Iida omgangsrekorden på den berømte tyske bane.

Lexus LFA bliver produceret i 450 eksemplarer, mens der kun produceres 50 eksemplarer af supersportsvognen i Nürburgring-udgaven. Prisen for sidstnævnte indregistreret på gaden i Danmark er omkring 11 mio. kr.

Hvad er din brugte bil værd?

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.