• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
11. april 2012 - Michelin

Mange har skiftet dæk

Hver tredje bilist har allerede skiftet til sommerdæk.

Selv om påsken ikke just har budt på forårssol og varme, viser dugfriske tal fra Michelin, at 33 procent af bilisterne allerede har skiftet til sommerdæk. Selv om påsken ikke just har budt på forårssol og varme, viser dugfriske tal fra Michelin, at 33 procent af bilisterne allerede har skiftet til sommerdæk.

Michelin

Fra vinter- til sommerdæk
Mange bruger typisk Påskens fridage til at skifte fra vinter- til sommerdæk. Men i år tyder meget på, at varmen i marts har fået bilisterne lidt tidligere i gang med dækskiftet. Således har hver tredje bilist allerede skiftet til sommerdæk. Det viser tal fra Michelin, som har stillet 1.000 danskere spørgsmålet: ”Har du på nuværende tidspunkt skiftet til sommerdæk?”.

Foretag en vurdering før bilhandlen

Nordjyder og det ”grå guld”
De hurtigste dækskiftere findes i Nordjylland. Her har 41 procent allerede sendt vinterdækkene i hi, modsat har kun 18 procent af bilisterne i Hovedstaden byttet til sommerdæk.
Undersøgelsen viser også, at det ”grå guld” fører an, når det kommer til at udskifte vinterdækkene. I aldersgruppen 61-74 år har 41 procent skiftet. Til sammenligning har blot hver fjerde af de 30-45 årige på nuværende tidspunkt spændt sommerdæk på bilen.  

Bremseevne og styreegenskaber
"Dæk har stor betydning for bilens bremseevne og styreegenskaber. Derfor er det vigtigt, at alle, som begiver sig ud i trafikken i det tidlige forår, tilpasser deres kørsel efter vejens beskaffenhed. Her er det vigtigt at være opmærksom på, hvilke dæk, der sidder på bilen. For der er væsentlige forskelle på vinterdæk og sommerdæks egenskaber. Som altid gælder det naturligvis om at køre forsigtigt, siger Carl Stenson, informationschef i Michelin Nordic.

Annoncér din bil gratis på Bilpriser.dk

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.