• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
4. april 2012 - fpn

Nye regler på vej

Bilkøb i udlandet skal gøres lettere.

Der er for mange regler, når borgere vil flytte en bil fra et EU-land til et andet. Derfor er der ændringer på vej. Der er for mange regler, når borgere vil flytte en bil fra et EU-land til et andet. Derfor er der ændringer på vej.

fpn.dk

Mere gennemsigtighed
Billigere udlejningsbiler på ferien, mindre bøvl med at købe en billig brugt bil i Tyskland og generelt klarere regler, hvis man vil flytte sin bil med sig til et andet EU-land. Det bliver ifølge EU-Kommissionen konsekvenserne, hvis institutionens nye forslag om indregistrering af biler bliver til virkelighed.

For mange regler
"I dag har du mange forskellige love og procedurer i medlemslandene. Det hindrer den fri bevægelighed for både mennesker og varer i EU," siger Antonio Tajani, der er kommissær for erhvervsliv og iværksætteri, på et pressemøde onsdag.
"Vores forslag sætter en stopper for mange formaliteter og langvarige procedurer," lyder det fra kommissæren.

Hvert år flytter europæiske borgere og virksomheder omkring 3,5 millioner biler fra et EU-land til et andet. Det har vist sig ofte at være en langvarig og bekostelig proces på grund af de mange forskellige regler.

Adressen skal bestemme
Med forslaget vil bilejere altid skulle registrere bilen i det land, hvor de har adresse. En anden medlemsstat vil ikke kunne kræve, at man registrerer bilen i landet, så længe man ikke opholder sig der i mere end et halvt år. Derudover bliver det lettere at tage sin bil med sig, hvis man flytter fra et EU-land til et andet, fordi motorkontorerne tvinges til at samarbejde indbyrdes, så borgeren slipper for en del af besværet.

Og der er også mulighed for, at biludlejningspriserne falder, hvis forslaget bliver til noget. Udlejningsfirmaerne får nemlig mulighed for at flytte deres biler rundt i Europa i ferieperioder, alt efter hvor der er efterspørgsel uden at skulle omregistrere bilerne. Ifølge kommissionen kan virksomheder, borgere og motorkontorer spare mindst 1,5 milliarder euro (11,3 milliarder kroner) årligt ved at indføre de nye regler.

Annoncér gratis din brugte bil på Bilpriser.dk

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.