• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
23. marts 2012 - Seat

Den nye SEAT Ibiza

Ibiza får nyt designsprog med en klar identitet.

Opgraderet kvalitet over hele linjen og forbedret funktionalitet i hverdagen. Opgraderet kvalitet over hele linjen og forbedret funktionalitet i hverdagen.

SEAT

Dynamisk og innovativ
Nu er næste generation af den succesfulde spanske model kommet. Den nye SEAT Ibiza taler til hjertet med sit ungdommelige, følelsesbetonede design og de fornøjelige køreegenskaber, og den taler til fornuften med sine innovative teknologier og endnu bedre funktionalitet og kvalitet.

Den nye modelrække er enormt bred, så alle individuelle behov kan opfyldes – fra den kompakte og sportslige 3-dørs Ibiza SC til den dynamiske og universelle 5-dørs Ibiza og den elegante og praktiske Ibiza ST stationcar med den ekstremt effektive Ibiza E-Ecomotive med CO2-emissioner på kun 89 g/km. Især to styrker er fælles for alle versioner – en meget høj kvalitetsstandard og fremragende værdi for pengene. Introduktionen af den nye Ibiza er planlagt til 14.-15. april 2012.

500.000 solgte eksemplarer
Ibiza er en af de bedst sælgende modeller i sit segment i Europa mere end 500.000 personer har indtil videre valgt en af de sportslige, kompakte modeller fra det spanske mærke. Og gennemsnitsalderen for Ibiza-køberne er den laveste i markedskategorien. Designet har længe været en af de største styrker ved Ibiza – og det er en egenskab, som kunderne nævner som en af de vigtigste købsårsager. Og det vil spille en endnu større rolle i fremtiden – med sit moderne, friske og optimistiske udseende, udgør den nye Ibiza endnu en markant udvikling af SEAT designidentiteten og baner vejen for fremtidige modeller.

"Ibiza er et vigtigt grundlag for vores mærke. Med den nye generation tager vi et klart skridt fremad – det friske og ungdommelige designsprog matcher SEATs unikke og markante karakter. Det sætter en tyk streg under vores produkters præcision og kvalitet", udtaler James Muir, som er President hos SEAT, S.A. "Det gør den nye Ibiza til et vigtigt element i SEATs fremadrettede strategi. Den vil få endnu større succes – ikke mindst på vores nye marked i Kina".

Søg brugt Ibiza på Bilpriser.dk

Innovative teknologier
Bag det udtryksfulde design rummer den nye Ibiza en imponerende række af innovative teknologier. Den nyeste generation af topmoderne TDI- og TSI-motorer, DSG-gearkasserne og start-stop-systemet kombinerer dynamik med usædvanligt stor effektivitet og giver garanti for køreglæde, som er SEATs signaturegenskab.

Den nye Ibiza er et tydeligt eksempel på SEATs tekniske knowhow. Et følelsesbetonet design, fornøjelige køreegenskaber og en usædvanligt høj kvalitet giver en særdeles markant produktkarakter – og nu med endnu større funktionalitet. Ibiza er det mest sportslige og alsidige tilbud i segmentet, udtaler Dr. Matthias Rabe, som er Executive Vice President for Research and Development hos SEAT, S.A.

Det nye design
Den sportslige karakter og den høje kvalitet stråler langt ud af den nye Ibiza – SEAT designet står for teknologi og præcision samt en ungdommelig avantgarde og livsglæde. Det markante centrum udgøres af den trapezformede kølergrill med integreret SEAT logo. Kølergrillens mere flade udformning og den vandrette, sekskantede struktur samt de lavere luftindtag understreger bredden på den nye Ibiza.

Fokus på detaljerne
Det avancerede forlygtedesign vidner om den enorme fokus, som SEAT har haft på detaljerne. Lygternes kantede udseende er et kendetegn for det nye SEAT designsprog, og de er perfekt integreret i Ibizas skulpturelle udformning. Forlygterne fås i to halogenversioner eller med bixenonteknologi og LED-dagskørelys (ekstraudstyr).  Sidstnævnte følger lygternes form og giver et unikt lysindtryk ligesom LED-baglygterne (ekstraudstyr).

En stærk og atletisk karakter
Fra siden ligner den nye Ibiza fuldstændigt en præcist udhugget og fint slebet skulptur på hjul. Den karakteristiske "Línea Dinámica" forløber fra forlygterne over de kraftfulde hjulkasser til bilens bagende. En anden,  og lige så skarp karakterlinje forløber langs de muskuløse skuldre bagpå til baglygterne. Disse kraftfulde linjer og samspillet mellem de stramme overflader giver Ibiza en atletisk karakter – både på den coupéagtige 3-dørs-model og den universelle 5-dørs-model. Og selv den funktionelle stationcar har et enestående dynamisk udseende – uden at det går ud over den særdeles store anvendelighed.
Den nye generation af Ibiza passer perfekt ind i SEATs mærkeidentitet. Den har et kraftfuld og robust udseende, udstråler en dynamisk karakter, og så er den alligevel altid raffineret og selvbevidst, udtaler Alejandro Mesonero-Romanos, som er chef hos SEAT Design.

Annoncer gratis din brugte bil på Bilpriser.dk

Premiuminteriør
Det udvendige designs følelsesmæssige udstråling går igen i interiøret – med et kraftfuldt, men meget minimalistisk og klart struktureret design af cockpittet. Følelsen af kvalitet, den høje forarbejdningskvalitet, det store udvalg af farver og materialer, der også omfatter lækkert læderindtræk, understreger standarden hos SEAT. Detaljernes høje niveau kan mærkes overalt i den nye Ibiza – på rattet, i Climatronics nye design, i de nye lakoverflader. Fokus er dog hele tiden på funktionaliteten – det nye instrumentpanel med forbedret visning er et godt eksempel, og det markant større handskerum er et andet. Med en stor volumen på  10,7 l har handskerummet nu plads til mange flere genstande og nyttige ting end blot et par handsker.

Den perfekte pakke til alle behov
Med tre forskellige karrosserivarianter passer den nye Ibiza perfekt til alle typer livsstil. Den 3-dørs Ibiza SC og den 5-dørs Ibiza er ikke blot designmæssige mesterværker. De er også særdeles godt rustet til at klare hverdagens udfordringer med en kabine, som er stor for biler i dette segment, et stort bagagerum på 284 eller 292 l og variabelt bagsæde. Stationcarkarrosseriet på Ibiza ST har en meget høj grad af funktionalitet. På trods af det sportslige design har den en overraskende stor bagagerumsvolumen på 430 l, som kan øges til 1164 l. Der er endda plads til to cykler – hvor forhjulene er taget af naturligvis.

Sportslige og effektive motorer
Udvalget af motorer er lige så stort. Udvalget af benzinmotorer rækker fra den økonomiske 1.2 med 60 hk til den enormt dynamiske 1.2 TSI Ecomotive med kompressor og turbolader. Med 105 hk og mulighed DSG-gearkasse katapulteres Ibiza fra 0-100 km/h på 9,8 sek., og den fortsætter op til den imponerende tophastighed på 190 km/t. I den nye Ibiza fås denne motor også til stationcarversionen ST. Ibiza 1.2 TSI Ecomotive er specielt effektiv – den topmoderne motor med 105 hk er meget kultiveret og har et drejningsmoment på 175 Nm fra kun 1550 omdr./min., og den kører hele 19,6 km/l – takket være start-stop-systemet, som er standard.

Besøg forsikringsoversigten på Bilpriser.dk

Topkarakterer for brændstofforbrug
TDI-motorerne er endnu mere effektive, når det drejer sig om brændstofforbrug og emissioner. Det effektivitetsmæssige højdepunkt er Ibiza 1.2 TDI E-Ecomotive, som også har start-stop-system. Ved blandet kørsel kører den hele 29,4 km/l, hvilket svarer til et førsteklasses CO2-emissionsniveau på blot 89 g/km – i alle karrosserivarianter. Alligevel byder den kompakte hightech TDI-motor på attraktive præstationer med sine 75 hk og et særdeles respektabelt drejningsmoment på 180 Nm.

Nightech-drivlinjer
Gearkasserne i Ibiza er lige så moderne som motorerne. Foruden de perfekt tilpassede 5-trins manuelle gearkasser fås en række motorer også i kombination med DSG-gearkasser – enten som standard- eller ekstraudstyr. Denne dobbeltkoblingsgearkasse giver ikke bare komfort som med en automatisk gearkasse, men også fordelene ved overbevisende effektivitet. Drivlinjen i den nye Ibiza har en ekstremt sofistikeret opsætning, som er omhyggeligt tilpasset til at give den kompakte model både sportslige og sikre køreegenskaber. Det præcise styretøj, det perfekt tilpassede stabilitetsprogram (ESP) og den elektroniske differentialespærring (XDS) (fra 100 hk) giver sikkerhed selv under vanskelige forhold. Et kraftfuldt bremsesystem med ABS fuldender billedet. Den nye Ibiza har fælge i størrelsen 15"-17" med et nyt, sportsligt design.

Omfattende udstyr
Udstyrsvarianterne i Ibiza-modelprogrammet er også blevet ændret – uafhængigt af karrosserivariant. Basismodellen Reference er overbevisende med alt det vigtigste komfort- og sikkerhedsudstyr. Over den kommer Style-versionen, som har klimaanlæg som standard. Og alle SEAT modeller kan tilpasses perfekt til ens personlige stil og individuelle præferencer takket være et stort udbud af farver, ekstraudstyr og tilbehør. Og hvad med Ibiza Cupra? Naturligvis får den supersportslige topmodel i Ibiza-modelrækken også en efterfølger. Der er garanti for exceptionelle præstationer og fremragende dynamik – men ikke før midt på året i 2012. Den nye Ibiza har premiere hos de danske SEAT forhandlere i weekenden den 14.-15. april og kan fås for blot kr. 124.900.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.