• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
15. marts 2012 - Ford

Familiebil med mini-motor

Ford Focus med Fords mest brændstof-effektive motor.

Nu kan Ford Focus med Fords hidtil mest brændstof-effektive benzinmotor nemlig Ford 1,0 l. EcoBoost bestilles hos de danske Ford forhandlere. Nu kan Ford Focus med Fords hidtil mest brændstof-effektive benzinmotor nemlig Ford 1,0 l. EcoBoost bestilles hos de danske Ford forhandlere.

Ford

Ford 1,0 EcoBoost
Den har kun tre cylindre og kunne stå på et stykke A4-papir uden at rage ud over kanterne. Men tag ikke fejl! Ford 1,0 EcoBoost er bomstærk, ekstrem benzinøko- nomisk og har indtil videre gjort al skepsis til skamme. Motorjour- nalister har erkendt, at verden er vendt på hovedet; Det er faktisk muligt, at proppe Fords nye, lille sparegris ned i en kompakt mellemklassebil Ford Focus uden at gå på kompromis med hverken køreglæde eller sprælsk kraftoverskud.

Nu lander Ford Focus med Fords nye 1,0 liters EcoBoost-benzinmotor i Danmark. 1,0 EcoBoost kommer i to versioner med henholdsvis 100 og 125 hk til både 5-dørs og stationcar version. Ford-forhandlere over hele landet har åbnet ordrebøgerne og tager mod bestillinger.

Søg brugt Ford Focus her!

Mest brændstofeffektive benzinmotor
Ford 1,0 EcoBoost er den mest brændstofeffektive benzinmotor Ford nogensinde har udviklet. Ford Focus med 100 hk-versionen kører lige under 21 km på en liter benzin ved almindelig blandet kørsel og udleder beskedne 109 gram CO2 pr kørt kilometer. I 125 hk-udgaven lyder de tilsvarende tal knap 20 km/l og 114 gram CO2/km.

Takket være blandt andet turbo og avanceret benzinindsprøjtning, er det lykkedes Fords ingeniører at udvikle en motor med et enestående forhold mellem brændstoføkonomi og kraftoverskud. Med et moment på 170 Nm i spændet mellem 1.400 og 4.500 omrejninger/min, er den nye 1,0 EcoBoost benzinmotor helt på niveau med moderne dieselmotorer og leverer et kraftoverskud, som ville være helt utænkeligt for så lille en motor for blot få år siden.

Søg brugt Ford C-MAX på Bilpriser.dk

Ford 1,0 EcoBoost i flere modeller
Senere på året vil den nye 1,0 EcoBoost-motor også være at finde i Ford C-MAX og den helt nye Ford B-MAX. Den nye EcoBoost-motors præstationer gør det naturligt at indlemme den i Fords ECOnetic-serie, som hører til blandt de mest brændstofeffektive biler på markedet. Det forventes at mere end halvdelen af alle solgte Ford-modeller i 2012 vil bære ECOnetic-mærket, hvilket er et tal som vil stige til to tredjedele i 2013.

Blandt de særlige ECOnetic-teknologier finder man blandt andet Active Grille Shutter, som, automatisk, åbner og lukker for kølergrillen for at få et optimalt forhold mellem motor-køling og bilens aerodynamik. Smart Regenerative Charging sørger for at batteriet hele tiden er ladet korrekt for dermed at reducere brændstofforbruget, ligesom føreren bliver hjulpet til den mest miljørigtige kørsel af informationer i bilens display.

 

 

 

 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.