• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
12. marts 2012 - Volkswagen

Den nye Polo Blue GT

Den nye Polo Blue GT er sparsom og sportslig.

Med den nye Polo BlueGT er det blevet sjovt at spare og den forventes til Danmark allerede til august. Med den nye Polo BlueGT er det blevet sjovt at spare og den forventes til Danmark allerede til august.

Volkswagen

Den nye Polo Blue GT
I den nye Polo Blue GT forener Volkswagen suveræn dynamik med ekstrem sparsommelighed. Ved hjælp af ACT-cylindermanagement, der for første gang bruges i et Volkswagen produkt, er det lykkedes Volkswagen at få den omdrejningsvillige 1,4 TSI-motor med 140 hk til at køre 21,2 km/l.

22,2 km/l. med DSG-gear
Vælger man Polo Blue GT med DSG-gearet kan bilen sågar køre hele 22,2 km/l, det er vel og mærke benzin ikke diesel. Polo Blue GT har en tophastighed på 210 km/h og når 100 km/h på blot 7,9 sek. Denne unikke kombination af dynamik og sparsommelighed er opstået i samspillet mellem ACT-systemet, downsizing (mindre motorer, men med direkte indsprøjtning og kompressor) og BlueMotion Technology (bla. Med genvinding af bremseenergien, aerodynamiske optimeringer af karossen og start-stop-system). Polo Blue GT skaber bro mellem Polo 1,2 TSI/105 hk og Polo GTI/180 hk. Polo Blue GT kommer til Danmark allerede til august.

Søg brugt Volkswagen Polo på Bilpriser.dk

ACT-Brændstofbesparende teknologi
Polo Blue GT er det første produkt fra Volkswagen, der benytter sig af cylinder-frakobling. Som den første producent benytter Volkswagen det aktive cylinder-management-system i de små klasser. Den brændstofbesparende teknologi, har tidligere hovedsageligt været benyttet til store 8- og 12-cylindrede motorer. Systemet slår den anden og tredie cylinder fra ved lav belastning  og derved reduceres benzinforbruget med 0,4 l/100 km. Ved en konstant hastighed på 50 km/h i tredje eller fjerde gear, spares der sågar en liter benzin pr. 100 km. Og selv ved 70 km/h i femte gear spares der 07 l/100 km.

ACT-funktion
ACT-systemet aktiveres ved omdrejninger mellem 1.250 og 4.000 o/min og ved et drejningsmoment mellem 25 og ca. 100 Nm. Giver man gas, slår de to cylindre dog helt ubemærket til igen. Volkswagens ingeniører lover dog, at Polo Blue GT kører nøjagtigt lige så støjsvagt og uden  vibrationer med blot to cylindre som med alle fire slået til. Intelligent: Ved hjælp af en sensor ved speederen og et monitoreringssoftware, genkender systemet, når der køres uregelmæssigt, fx i en rundkørsel eller ved lidt mere sportslig kørsel. I disse tilfælde slår cylindrene ikke fra. Om det er to eller fire cylindre, der er aktive ses ved et symbol i multifunktionsanlægget.

Sælg din bil på Bilpriser.dk - Det er gratis

Exterieur Polo Blue GT
Den nye Volkswagen er blevet udstyret med nye 17" letmetalfælge, GT-emblem i fronten og bagpå (sidstnævnte med tillæg af „BLUEMOTION") og en ny udstødning er nogle af de markante kendetegn ved Polo Blue GT. Der du over har Polo Blue GT lånt en række detaljer fra hhv. Polo GTI og Polo BlueMotion. AF GTI-features er det spoileren bagpå, den bageste stødfanger og diffusoren. Tillige med tågeforlygterne med dagskørelys. Fra Polo BlueMotion, har man hentet sideskørterne og den sortlakerede front ligesom Polo Blue GT er sænket 15 mm og har en særlig undervognsbeklædning, der gør bilen mere aerodynamisk.

Interieur Polo Blue GT
I Polo Blue GTs indre er det klart GTI´en der har været inspirationskilde.
Polo Blue GT har sportsæder foran med nydesignet stof, sort taghimmel og beklædning af stolperne, nøjagtig som i Polo GTI. Desuden har Polo Blue GT et sportslæderret med et Blue GT-emblem og diverse kromdetaljer i kabinen, gør at man ikke er i tvivl om, hvilken Polo man opholder sig i.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.