• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
8. marts 2012 - KIA

Verdenspremiere på cee'd

Den helt nye KIA cee'd har verdenspremiere i Geneve.

KIA cee’d havde tirsdag verdens- premiere på biludstillingen i Geneve. KIA cee’d havde tirsdag verdens- premiere på biludstillingen i Geneve.

KIA

Premiere på cee'd i Geneve
Den helt nye KIA cee’d havde tirsdag verdenspremiere i forbindelse med den 82. udgave af Salon International de l’Auto i Geneve. Foruden den nye cee'd viser KIA i Schweiz elbilen KIA Ray og konceptbilen KIA Track'ster, der for første gang vises for et euroæisk pubikum.

"De tre KIA premierer i Geneve dækker et bredt udsnit af bilsegmenterne og fremhæver alsidigheden i vores nuværende og kommende modelrække", udtalte Thomas Oh, som er Senior Executive Vice President og COO hos KIA Motors Corporation.

"Den første cee'd var en stor milepæl for KIA i Europa, som for første gang gjorde os i stand til at konkurrere i det stærkt besatte C-segment. Anden generation af modellen er igen en banebrydende bil med styrket design og kvalitet samt optimerede motorer. Vores engagement i rene motorteknologier er også repræsenteret ved elbilen KIA Ray. Og endelig viser KIA sin sjove side med konceptbilen Track'ster – en high performance-variant af Soul, som er koncernens meget succesfulde SUV i B-segmentet".

Søg brugt KIA cee'd på Bilpriser.dk

Mere køreglæde
Den nye cee'd hatchback er designet, konstrueret og produceret i Europa, og den er mere avanceret, effektiv og raffineret og tilbyder endnu større køreglæde en forgængeren. Den nye cee'd kommer til at fortsætte den originale models succes og yderligere cementere KIAs position som et af de førende bilmærker i Europa.

Med sin længde på 4,3 m er den længere, lavere og mere elegant end den originale model, og den nye cee'd har en strømlinet silhuet, der er udformet efter omfattende tests i KIAs topmoderne vindtunnel. Kabinematerialer i bedre kvalitet og mere hightech-udstyr sikrer, at kabinen i den nye cee'd matcher bilens premiumeksteriør, og alt sammen kan måle sig med de bedste konkurrenter i klassen.

Under udviklingen af den nye cee'd har KIAs ingeniører haft stor fokus på at sænke brændstofforbruget og emissionerne, uden at det måtte gå ud over motorens respons eller kraftudfoldelse. I de fleste vesteuropæiske lande vil den nye cee'd kunne fås med to benzinmotorer (1.4 MPI og 1.6 GDI) og to dieselmotorer (1.4 WGT og 1.6 VGT) med ydelser fra 90-135 hk.

Forbedring af brændstofforbruget
De opdaterede motorer giver en forbedring af brændstofforbruget på 4 % på tværs af modellerne, og dieselversionen med 128 hk og KIAs EcoDynamics brændstofbesparende teknologier opnår et brændstofforbrug på 27,0 km/l og CO2-emissioner på kun 97 g/km.

Højdepunktet blandt benzinmotorerne er en 1,6-liters Gamma GDI-motor med den nyeste teknologi inden for direkte benzinindsprøjtning, som optimerer ydelsen (135 hk) og drejningsmomentet (165 Nm). 1.6 GDI-motoren kombineres med en helt ny dobbeltkoblingsgearkasse (DCT), som giver harmoniske gearskift og sikrer maksimal kørekomfort. Samtidig reduceres brændstofforbruget og CO2-emissionerne i forhold til en konventionel automatisk gearkasse.

Sælg din bil på Bilpriser.dk - Det er gratis

KIA cee'd stationcar
Som en velbevaret hemmelighed blev stationcarudgaven af den helt nye cee'd afsløret af KIAs chefdesigner Peter Schreyer i forbindelse med KIAs pressekonference i dag. Nærmere oplysninger om denne vigtige model kommer, når vi nærmer os salgsstarten senere i år.

Elbilen KIA Ray, der blev præsenteret i december 2011 og nu sælges i Korea, er en nul emissionsbil primært til bykørsel og med en rækkevidde på op til 139 km på en enkelt opladning, som kan gennemføres på helt ned til 25 min. med et lynopladningssystem. Den forhjulstrukne elbil Ray, som er designet specielt til det koreanske marked, er 3,6 m lang og drives af en elmotor på 50 kW og en højtydende 16,4 kWh-litium-ion-polymerbatterienhed.

Selv om den er udviklet specielt til det koreanske marked, er elbilen Ray et udtryk for KIAs tekniske ekspertise i udviklingen af batteridrevne elbiler og koncernens dedikerede indsats for at tilbyde en omfattende teknisk løsning, der kan reducere afhængigheden af fossile brændstoffer.

Europæisk premiere på Track'ster
Konceptbilen Track'ster med det barske udseende blev vist for første gang i forbindelse med dette års udgave af Chicago Auto Show og får nu europæisk premiere. Den er baseret på KIA Soul, men med endnu mere attitude. Den er designet som en dristig fortolkning, der udfordrer folks forventninger om, hvordan en sportslig KIA kunne se ud. Mens den konceptbil, der vises i Geneve, stort set er uændret i forhold til den model, der oprindeligt blev afsløret i Chicago, erstattes 2,0-liters motoren med 253 hk fra udstillingen i USA med en 1,6-liters benzinmotor til det europæiske marked.

Læs analyser på Bilpriser.dk

Denne motor har turbolader og direkte benzinindsprøjtning (GDI), og den yder 215 hk, der overføres til alle fire hjul via et elektronisk styret firehjulstræk. Sænket sportsundervogn, større bremser og hjul, der er tilpasset til maksimal ydelse, giver Track'ster imponerende køreegenskaber.

I Geneve vises desuden KIAs nye koncepter IVI (in-vehicle infotainment) og UCD (user-centred driving), der første gang blev vist i januar i forbindelse med Las Vegas Consumer Electronics Show. Disse koncepter giver et indblik i fremtidens omfattende informations-, sikkerheds- og underholdningssystemer til biler. Samtidig viser KIA motorteknologier, der giver klassens bedste brændstoføkonomi og CO2-værdier. Koncernens egenudviklede DCT, der får debut i den nye cee'd, og en super effektiv 1,1-liters 3-cylindret dieselmotor demonstrerer KIAs fremskridt inden for drivlinjeteknologi.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.