• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
6. marts 2012 - fdm

Car of the Year 2012

Opel Ampera vinder ’Car of the Year 2012’

Opels hybridbil Ampera blev mandag eftermiddag kåret som ’Car of the Year 2012’ ved den store biludstilling i Geneve i Schweitz. Opels hybridbil Ampera blev mandag eftermiddag kåret som ’Car of the Year 2012’ ved den store biludstilling i Geneve i Schweitz.

FDM

Car of the Year 2012
Syv kandidater var med i opløbet, men i sidste ende blev det Opel Ampera, der mandag eftermiddag løb med titlen som ’Car of the Year 2012’. Det er 59 jurymedlemmer fra 23 lande – heriblandt én fra Danmark – der for 49. gang står bag verdens mest prestigefyldte bil-kåring. Opladningshybridbilen Opel Ampera blev mandag eftermiddag kåret som ’Car of the Year 2012’ forud for åbningen af årets store biludstilling i Geneve i Schweitz.

Det er 59 jurymedlemmer fra 23 lande – heriblandt én fra Danmark – der for 49. gang står bag verdens mest prestigefyldte bil-kåring, der ud over et spændt publikum også trak repræsentanter fra topledelsen fra flere af de syv finalisters bilmærker.

Søg brugt Opel her på Bilpriser.dk

En god kombination
At det blev Opel Ampera der løb med sejren, kommer ikke bag på det danske jurymedlem, Søren W. Rasmussen fra FDMs medlemsmagasin Motor, der også havde Ampera som sin favorit. Han betegner netop Opel Ampera som den mest avancerede bil til dato, idet den på begavet vis kombinerer elbilens gode miljøegenskaber med benzinbilens lange rækkevidde.

”Det er interessant, at juryen for andet år i træk har valgt en bil, der baserer sig på en teknologi som peger fremad, når det handler om miljø, fremfor en bil der er lavet med høje salgstal for øje,” siger Søren W. Rasmussen med henvisning til, at det sidste år var elbilen Nissan Leaf, der løb med titlen.

Ampera er historie
Opel Ampera og den helt identiske søsterbil Chevrolet Volt, som også kan smykke sig med titlen, er begge opladningshybrider, der som hovedregel kører på el, men som har et indbygget benzindrevet elværk, der kan træde til, når der ikke er mere strøm tilbage på batteriet.

”Ampera vil gå over i historien som den bil, der for alvor formåede at tilbyde et brugbart alternativ til de mere end 100 år gamle benzin- og dieselbiler,” siger Søren W. Rasmussen.

Selv om Opel Ampera allerede for et halvt år siden blev kåret til ’Årets Bil i Danmark 2012’ går der formentlig et stykke tid, før bilen bliver ligeså udbredt i Danmark som i resten af Europa. For mens bilkøbere i flere andre lande direkte får tilskud til køb af den miljøvenlige bil, brandbeskattes den herhjemme med i alt 340.000 kroner.

Resultatet af afstemningen
Den europæiske jury uddelte i alt 1.475 point på følgende vis:
1. Opel Ampera (9) 330 point
2. VW Up (5) 281 point
3. Ford Focus (4) 256 point
4. Range Rover Evoque (1) 186 point
5. Fiat Panda (3) 156 point
6. Citroën DS5 (1) 144 point
7. Toyota Yaris (2) 122 point

De syv finalister blev udpeget som særligt udvalgte af juryen kort før jul blandt et felt af stort set alle helt nye bilmodeller. Tallene i parentes viser hvorledes det danske jurymedlem, bilteknisk redaktør Søren W. Rasmussen fra FDM Motor har valgt at fordele sine 25 point.

Besøg forsikringsoversigten på Bilpriser.dk

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.