• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
29. februar 2012 - fpn

Volvo med store ambitioner

Fodgænger-airbag er en af nyskabelserne i Volvo V40.

Volvo V40 skulle have været afslåret 6. marts på biludstillingen i Geneve, men billederne blev lækket, så nu har Volvo frigivet dem. Foto: Volvo. Volvo V40 skulle have været afslåret 6. marts på biludstillingen i Geneve, men billederne blev lækket, så nu har Volvo frigivet dem. Foto: Volvo.

www.fpn.dk

Volvo med store ambitioner
Forventninger og ambitioner er store, når bilproducenten Volvo 6. marts på biludstillingen i Geneve præsenterer sin nye V40-model.

"Den nye V40 er den første nye Volvo-model, som er fuldt udviklet i henhold til vores nye, personorienterede Designed Around You strategi. Modellen er udstyret med en lang række højteknologiske systemer og skal nok give vores konkurrenter grå hår i hovedet," lyder det selvsikkert fra Stefan Jacoby, der er administrerende direktør og koncernchef for Volvo Car Corporation.

Konkurrenterne, han hentyder til, at først og fremmest Audi A3 og BMW 1 - kompakte biler i den lidt dyrere klasse. I en pressemeddelelse kalder Volvo det selv premium hatchback-klassen. Volvo satser på at kunne sælge 90.000 V40-modeller om året.

Kunder taget med på råd
Ifølge Volvo er V40-modellen fuld af detaljer, som den moderne bilkøber efterspørger.
"Takket være input fra kunder over hele verden er vores mest kompakte model i V-serien en enestående kombination af design, sikkerhed og alsidighed," siger Stefan Jacoby.

Volvo har især satset på, at V40 både designmæssigt og køredynamisk skal kunne matche de to tyske konkurrenter, og hvis bilen på det punkt lever op til den større V60, skulle den være godt på vej. Både S60 og V60 er blevet rost for køreegenskaberne.

Topmodel med 254 hk
Volvos motorprogram ventes at spænde fra en en 1,6 liters dieselmtor til en 2,5 liters turbobenzinmotor med 254 hk. Det skulle række til en accelleration 0-100 km/t på 6,7 sek. Alle motorvarianter vil være forsynet med start-stop system og genindvinding af bremseenergi. Priserne ventes at begynde ved 350.000 kr.

Søg brugte biler på Bilpriser.dk

Bedre fodgængerbeskyttelse
Blandt nyhederne i Volvo V40 er en airbag, der beskytter fodgængere i tilfælde af en påkørsel. Pedestrian Protection Airbag hedder det på Volvo-sprog. Blandt ekstraudstyret kan også vælges et Pedestrian Detection with Full Auto Brake system, der skal hjælpe føreren med at få bremset bil, hvis en fodgænger træder ud foran bilen. Volvos City Safety system, der forhindrer kollisioner ved lave hastigheder, er videreudviklet til nu at fungere ved hastigheder op til 50 km/t.

Forventning om topkarakter
"Den nye V40 er den mest intelligente og sikre Volvo til dato. Alle systemer og detaljer er udviklet med fokus på føreren, som får hjælp til at undgå sammenstød og farlige situationer, fordi systemerne sørger for, at føreren er opmærksom og velinformeret," forklarer Håkan Abramhamsson, der er chef for V40-programmet.

Han forventer derfor, at bilen vil få topkarakteren fem stjerner, når den crashtestes af Euro NCAP. Organisationen har netop fra årsskiftet strammet kravene til crashtesten, så bl.a. bedre fodgængerbeskyttelse er en betingelse for at få topkarakter. Volvo V40 skal bygges på Volvos fabrik den belgiske by Gent. Produktionen begynder i maj.

Find vej til dit billån på Bilpriser.dk

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.