• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
28. februar 2012 - Anders Parby

Shell Eco-marathon 2012

Danske ingeniørstuderende til Shell Eco-marathon.

Den 28. udgave af Shell Eco-marathon er flyttet fra racerbanen Lausitzring ved Dresden i Tyskland til Rotterdam, hvor løbet afvikles 17-19. maj. Den 28. udgave af Shell Eco-marathon er flyttet fra racerbanen Lausitzring ved Dresden i Tyskland til Rotterdam, hvor løbet afvikles 17-19. maj.

Shell Eco-marathon 2012
17-19. maj lægger Rotterdam asfalt til, når mere end 3.000 studerende fra hele Europa dyster om at køre længst på literen i selvudviklede brint-, solar-, el- og ethanolbiler.

Forestil dig at designe og bygge en bil alene med det formål at køre længst på mindst muligt brændstof. Den udfordring står to hold danske ingeniørstuderende fra DTU og Aalborg Universitet midt i netop nu.

Ligesom 3.000 studerende fra europæiske universiteter arbejder de to hold ingeniører in spe intenst på hver deres ’grønne’ superbiler. Målet er at placere dansk energiinnovation og -teknologi øverst på medaljeskamlen ved årets Shell Eco-marathon, der som noget nyt finder sted i Rotterdam.

”Danske studerende har en flot historie ved Shell Eco-marathon. Det vidner om, at der er stærke, innovative kræfter i studie- og forskningsmiljøet herhjemme, som kan omsætte teori til praksis. I en tid, hvor vi taler om Danmarks økonomiske fremtid, sætter de studerende i Aalborg og på DTU tyk streg under, at investering i uddannelse betaler sig,” siger Regitze Reeh, kommunikationsdirektør i Dansk Shell.

Utroligt langt på meget lidt
På DTU arbejder DTU Roadrunners på højtryk med at udvikle og forbedre deres vinderdesign, ”Dynamo”, der deltager i kategorien for små bybiler, Urban Concept. Bilen kører på bioethanol og vandt i 2011 Shell Eco-marathon i kategorien for forbrændingsmotorer med 509,4 km på, hvad der svarer til en liter benzin.

I Aalborg er Team Aalborg Energy i gang med at udvikle og raffinere deres ”Carbon Cobra”. En brintbil, som stiller til start i kategorien for prototyper. Det er fjerde år studerende fra Aalborg deltager i Shell Eco-marathon. Sidste år fik holdet en femteplads i kategorien for brintbiler med (omregnet) over 3.000 km på literen.

Tættere på virkeligheden
I den 28. udgave af Shell Eco-marathon er løbet flyttet fra racerbanen Lausitzring ved Dresden i Tyskland til den nye værtsby, Rotterdam, hvor løbet afvikles 17-19. maj.
For første gang i Europa rykker Shell Eco-marathon i år ud på almindelige veje. Det giver publikum og medier fra hele Europa optimale muligheder for at følge med, når de 227 hold fra 24 lande omsætter teori og viden om brændstofeffektivitet til hundreder af kilometer på almindelig vej.

Banen i Rotterdam byder på nye udfordringer for deltagerne. Særligt stiller fem 90°sving på ruten krav til kørernes teknik og dygtighed. Opbremsning, acceleration og kørsel gennem sving æder nemlig omkring 50 pct. af brændstofforbruget i en bil.

Tre spændende dage
Shell Eco-marathon bliver mere populært år for år. Og årets europæiske løb byder på mere end blot en dyst mellem de mange studerende. Det giver også publikum, medier og politiske beslutningstagere et unikt og interessant indblik i fremtidens energiløsninger og mobilitet. Herunder en række forskellige interaktive aktiviteter og events for de tusinder af besøgende, som vil deltage. Igen i år er Michelin leverandør af specialudviklede dæk til Shell Eco-marathon bilerne.

Søg brugte biler på Bilpriser.dk

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.