• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
28. februar 2012 - Skatteministeriet

Lovforslag fra regeringen

Nyt lovforslag om demo- og leasingbiler.

Lovforslaget forventes at give et provenu på 1 mia. kr. årligt, som skal bruges til den kollektive trafik. Lovforslaget forventes at give et provenu på 1 mia. kr. årligt, som skal bruges til den kollektive trafik.

Skatteministeriet d. 28-2 2012

Lovforslag fra regeringen
Regeringen fremsætter i dag lovforslaget, som griber ind overfor den voksende spekulation i reglerne om såkaldte "mindstebeskatningspriser" ved beregning af registreringsafgiften på biler. 

I dag fremsætter regeringen det lovforslag, som griber ind overfor den voksende spekulation i reglerne om såkaldte "mindstebeskatningspriser" ved beregning af registreringsafgiften på biler. Udnyttelsen af reglerne betyder, at der betales afgift af kunstigt lave priser.

Reglerne udnyttes af bilforhandlerne ved utilsigtet brug af demobiler, og ifølge praksis kan også leasingselskaberne anvende mindstebeskatningspriserne. I dag indregistreres ca. halvdelen af alle nye person- og varebiler som leasing- eller demobiler.

Søg brugte biler på Bilpriser.dk

Tilfreds skatteminister
Med forslaget sikres det, at afgiften for biler der udtages som demonstrations- eller leasingbiler fremover opgøres på samme måde som for biler som sælges til den endelige bruger.
"Jeg er glad for, at vi nu får sat en stopper for den uhensigtsmæssige brug af mindstebeskatningspriser. Det er en god og meget rimelig måde at finde penge til gavn for den kollektive trafik, så vi kan få nedsat taksterne og sørge for fremtidige investeringer i den kollektive trafik," siger skatteminister Thor Möger Pedersen.

Lovforslaget forventes at give et provenu på 1 mia. kr. årligt, som skal bruges til den kollektive trafik. Forslaget har virkning fra i dag, den 28. februar 2012. Biler, hvor der er indgået skriftlig aftale om køb eller leasing senest den 27. februar 2012, og som indregistreres senest den 31. juli 2012, afgiftsberigtiges dog efter de gamle regler.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.