• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
16. februar 2012 - fpn

Sådan tanker du billigst

Tank på de rigtige tidspunkter og spar mange penge.

Brændstofpriserne reguleres flere gange om dagen. Læs her hvornår du med fordel kan tanke. Brændstofpriserne reguleres flere gange om dagen. Læs her hvornår du med fordel kan tanke.

www.fpn.dk

Sådan tanker du billigst
Fredag formiddag stiger prisen for en liter 95 oktan blyfri benzin til 13,12 kr. Men så meget behøver du ikke at betale, for listeprisen reguleres nemlig flere gange om dagen, og på den måde kan du i løbet af en år spare mere end 1.000 kr. Det skriver Forenede Danske Motorejere, FDM.

Tank tidligt eller sent
Ifølge FDM skal du tanke tidligt eller sent for at slippe billigst muligt. Listepriserne indstilles nemlig hver dag kl. 10, og i timerne efter er brændstoffet dyrest.
"Der kan i gennemsnit være en krone at spare i forhold til listeprisen, hvis man tanker brændstof inden kl. 10 om formiddagen, sidst på dagen eller om aftenen. Du kan under alle omstændigheder være sikker på, at brændstoffet er dyrest kl. 10 og i timerne derefter," forklarer Allan Skytte Christensen, som er forbrugerøkonom i FDM.

Spar 1.000-1.500 kr.
Hvis man som bilist vænner sig til at tanke på de mest gunstige tidspunkter, kan man ifølge FDM spare 1.000-1.500 kr. om året. Desuden kan man med fordel vælge ubemandede tankstationer frem for tankstationerne langs motorvejene.
"Priserne i lokalområderne bestemmes ofte af priskrig mellem de enkelte stationer. De holder øje med konkurrenterne og vil naturligvis helst være billigst, og det kommer forbrugerne til gode," siger Allan Skytte Christensen.

Sælg din bil på Bilpriser.dk - Det er gratis

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.