• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
30. januar 2012 - BMW

BMW ActiveHybrid 5

Seneste generation af BMW ActiveHybrid-teknologi.

BMW præsenterer seneste generation af BMW ActiveHybrid-teknologien med lanceringen af ActiveHybrid 5. BMW præsenterer seneste generation af BMW ActiveHybrid-teknologien med lanceringen af ActiveHybrid 5.

BMW

Intelligent og effektivt system  
BMW har igen lagt sig forrest inden for udviklingen af intelligente hybriddrivsystemer med lanceringen af BMW ActiveHybrid 5, som er endnu en serieproduceret model, i hvilken kombinationen af forbrændings- motor og elektromotor er medvirkende til en forøgelse af såvel brændstof- økonomien som den køreglæde, mærket altid har været garant for.

Som vores første model nogensinde er BMW ActiveHybrid 5 udstyret med en 6-cylindret BMW TwinPower Turbo-rækkemotor, eldriftsystem og 8-trins-automatgearkasse. Dertil kommer den seneste generation af BMW ActiveHybrid-teknologi, som bidrager med præcis, og dermed særdeles effektiv, intelligent energistyring. Alt i alt sikrer det BMW ActiveHybrid 5 en fremragende balance mellem ydeevne og brændstofforbrug.

Det særlige drivsystem, som giver modellen en samlet ydelse på 340 hk (250 kW), gør det muligt at køre udelukkende på strøm op til en hastighed på 60 km/t og accelerere fra 0 til 100 km/t på 5,9 sekunder. Det gennemsnitlige brændstofforbrug er blevet forbedret til mellem 14,3 og 15,6 km/liter og CO2-udledningen til blot 149-163 g/km (tal ifølge EU-miks, afhængigt af dækformat).

Seneste generation
Den 6-cylindrede rækkemotor med 306 hk (225 kW) og BMW TwinPower Turbo-teknologi, er den samme som den, der sidder i BMW 535i, og er kendetegnet ved både omdrejningsvillighed, trækkraft og god brændstoføkonomi. Elektromotoren yder 55 hk (40 kW) og strømforsynes af et højtydende litium ion-batteri, der er indbygget i bagagerummet. Kraften fra de to drivsystemer overføres til baghjulene via 8-trins-automatgearkassen. Ud over "full hybrid"-konstruktionen, som muliggør ren strømdrift uden forurening i byen, udmærker BMW ActiveHybrid 5 sig ved meget sportslige køreegenskaber og en markant reduktion af brændstofforbruget i forhold til BMW 535i.

Søg brugt BMW her

Imponerende effektivitet
For at udnytte BMW ActiveHybrid-teknologien maksimalt anvender styreelektronikken intelligent energistyring i form af en række innovative funktioner, som sikrer, at drivsystemet hele tiden fungerer optimalt. Den primære opladning af det højtydende batteri finder sted, når man kører i tomgang eller bremser, idet elektromotoren fungerer som en generator, der forsyner højspændingsbatteriet med strøm. Under acceleration ændres elektromotorens funktion, så den i stedet hjælper benzinmotoren ved at generere ekstra accelerationskraft, hvilket gør køreoplevelsen i den sportslige sedan endnu mere dynamisk.

Når ECO PRO-funktionen er aktiveret, er det desuden muligt at slå forbrændingsmotoren fra, når bilen ruller ved egen kraft ved hastigheder på helt op til 160 km/t. Takket være denne såkaldte coasting-funktion opnås der en høj grad af kørselskomfort med optimal udnyttelse af den allerede genererede kinetiske energi, og for at undgå tomgangskørsel, fx når man holder i kø eller ved vejkryds, er BMW ActiveHybrid 5 udstyret med start/stop-hybridfunktion. Dertil kommer, at styreelektronikken i BMW ActiveHybrid 5 er forbundet med navigationssystemet Professional, der indgår i standardudstyret, hvilket betyder at de aktuelle og fremtidige kørselsforhold analyseres, så drivlinjekomponenterne kan finjusteres i forhold til disse.

Alle hybridspecifikke komponenter i drivlinje- og energistyringssystemerne er specialudviklet til BMW ActiveHybrid 5, og det udmønter sig i et ekstremt velfungerende totalkoncept, der samtidig fungerer som en overbevisende demonstration af BMW ActiveHybrid-teknologiens kvaliteter på landevejen. Og alle de nye hybridkomponenter er naturligvis konstrueret til at skulle holde i hele bilens levetid.

Sportslig elegance med individuelt præg.
BMW ActiveHybrid 5 er, ligesom BMW 5-serie Sedan, kendetegnet ved et på én gang sportsligt og elegant karrosseridesign, og det understreges yderligere af en række modelspecifikke detaljer, der sætter fokus på det særlige driftsprincip. Betegnelsen "ActiveHybrid 5" på C-stolperne, dobbeltnyren med galvaniserede ribber og de matforkromede afgangsrør gør det let at skelne modellen fra de øvrige varianter i serien. Som ekstraudstyr kan der desuden vælges meget aerodynamiske, 18 tommer Streamline-letmetalfælge. Som den eneste model i BMW 5-serien fås BMW ActiveHybrid 5 med metallak i farven Bluewater, og den skiller sig desuden ud fra sine søskende i 5-serien i form af et modelspecifikt motordæksel, betegnelsen "ActiveHybrid 5" på indstigningslisterne og på en aluminiumsplade på midterkonsollen samt inskriptionen "ActiveHybrid Power Unit" på kabinettet til det højtydende batteri i bagagerummet.

Standardudstyr i topkvalitet
Udvalget af indtræk, interiørfarver, interiørlister osv. er det samme som det, der tilbydes til de øvrige varianter af BMW 5-serie Sedan, men den i forvejen imponerende liste over standardudstyr er blevet udvidet med navigationssystemet Professional samt klimaautomatik med fire zoner og forklimatisering. BMW ActiveHybrid 5 fås desuden med række forskellige assistentsystemer og mobilitetstjenester fra BMW ConnectedDrive. 

Produceret på BMW's fabrik i Dingolfing.
BMW ActiveHybrid 5 produceres ligesom de øvrige modeller i BMW 5-serien på BMW Groups største produktionsanlæg på verdensplan, nemlig fabrikken i Dingolfing, og der er dermed garanti for den velkendte høje standard med hensyn til kvalitet og effektivitet i produktionen. Den særlige BMW ActiveHybrid-teknologi er blevet integreret problemfrit i produktionsprocessen takket være en kombination af avanceret, automatiseret procesteknologi og specialuddannede medarbejdere.

Specifikationer og præstationer:
6-cylindret benzinrækkemotor, BMW TwinPower Turbo-teknologi med TwinScroll-turbolader, direkte højpræcisionsindsprøjtning og VALVETRONIC. Slagvolumen: 2.979 cm3. Ydelse: 306 hk (225 kW) ved 5.800 omdr./min. Maks. drejningsmoment: 400 Nm ved 1.200-5.000 omdr./min. Synkron elektromotor: Ydelse: 55 hk (40 kW). Maks. drejningsmoment: 210 Nm. Kombineret ydelse: 340 hk (250 kW). Maks. kombineret drejningsmoment: 450 Nm. Acceleration (0-100 km/t): 5,9 sekunder. Tophastighed: 250 km/t. Tophastighed ved 100 % strømdrift: 60 km/t. Gennemsnitligt brændstofforbrug*: 14,3-15,6 km/liter. CO2-udledning*: 149-163 g/km. Udledningsstandard: EU5.
* Ifølge EU-miks, afhængigt af dækformat.

Interesseret i leasing? Besøg leasingoversigten på Bilpriser.dk

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.