• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
18. januar 2012 - Toyota

Nyhed fra Toyota i Detroit

Toyota præsenterer konceptbilen NS4 i Detroit.

Toyota afslører opladningshybridbilen NS4 på biludstillingen i Detroit. Toyota afslører opladningshybridbilen NS4 på biludstillingen i Detroit.

Toyota

Konceptbilen NS4 fra Toyota
En ny plug-in hybridbil – opladningshybridbil – fra Toyota har netop set dagens lys på den amerikanske biludstilling i Detroit. Toyota NS4, som konceptbilen hedder, giver med sit helt nye design og den avancerede teknologi et godt billede af Toyotas omfattende visioner for fremtidens bil.

Til efteråret kommer den første opladningshybridbil fra Toyota på markedet i form af Prius Plug-in Hybrid. Den kan lades op via et ladestik og køre på ren el op til 25 km. Herefter skifter den automatisk over på hybridmotoren og fortsætter kørslen på den mest miljørigtige måde med en kombination af el og benzin. Bilens rækkevidde er på den måde i princippet uendelig, så længe man har mulighed for at tanke benzin.

Prius Plug-in Hybrid bliver dog ikke den eneste opladningshybridbil fra Toyota i fremtiden. På den amerikanske biludstilling North American International Auto Show i Detroit har den japanske bilgigant netop afsløret en helt ny konceptbil med navnet Toyota NS4 Advanced Plug-in Hybrid Concept.
Det bliver en ren opladningshybridbil, som altså også rummer både et batteri, der skal lades op via et ladestik, og en benzin-hybridmotor, der drives på en kombination af el og benzin.

Søg brugt Toyota her!

Fremtidens bil
NS4 står for New Sedan 4-door – en ny sedan med fire døre – og adskiller sig helt fra Prius-familien, da konceptbilen er udviklet ud fra de krav, der bliver stillet til fremtidens bil.
Opladningshybridens avancerede drivlinje består af næste generation plug-in hybridteknologi med mindre pladskrævende komponenter, lavere vægt, forbedret brændstoføkonomi, acceleration og ikke mindst længere rækkevidde på ren el kombineret med en fortsat kort ladetid af batteriet.

Ny teknologi er i særlig fokus med konceptbilen Toyota NS4. Toyota samarbejder med teknologimastodonterne Microsoft, Intel og Salesforce om at udvikle nye uafgrænsede brugerflader til biler, så føreren i fremtiden kan integrere sine forskellige elektroniske enheder med bilen.

NS4 er udstyret med en stor multi-touch skærm, der både ligner og betjenes som en smartphone. Den enkle og intuitive betjening gør, at man lynhurtigt får de oplysninger, som man søger, så man undgår at fjerne fokus fra vejen. Fra touch skærmen kan man både styre bilens gængse funktioner som aircondition, navigation og multimedie-system, mens systemet også er i stand til at afkode førerens kørestil for på den måde bedre at kunne forudse reaktioner i særlige situationer.
Samtidig er sikkerheden i bilen højnet yderligere i forhold til nutidens biler. Toyota NS4 introducerer således næste generation præ kollisions-system, der hjælper føreren med at forudse og forhindre ulykker i særlige situationer.

Radar højner sikkerheden
Konceptbilen rummer som den første i verden en såkaldt millimeter-wave radar, hvor kameraer placeret forrest på bilen registrerer vognbaneskift, fodgængere og andre biler. Efter solnedgang udsender systemet infrarøde stråler, så radaren trods mørkets frembrud fortsat kan scanne vejen foran bilen og bremse bilen ned samt forstramme sikkerhedsselerne, hvis noget uventet skulle dukke op i radarens synsfelt.

Det vil også være slut med blinde vinkler i Toyota NS4. Den såkaldte Blind Spot Monitor er designet til at opdage biler i den tilstødende vognbane og advare føreren med lys og lyd i kabinen, hvis en bil, cykel eller fodgænger gemmer sig i den blinde vinkel. Både sidespejle og bakspejl er samtidig erstattet af kameraer, hvilket giver føreren af bilen et panoramabillede bagud på en særlig skærm placeret lige over navigationen.

Toyota NS4 demonstrerer til fulde Toyotas konstante fokus på at udvikle biler med den højeste kvalitet og sikkerhed, bedste økonomi og største komfort til mennesker over hele verden. Toyota forventer at introducere den mellemstore konceptbil i en produktionsklar udgave med mulighed for global introduktion i 2015.

Få en gratis bilvurdering på Bilpriser.dk

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.