• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
1. november 2011 - Peugeot

Peugeot nedlægger stillinger

Lav indtjening får Peugeot til at skære 6000 stillinger.

Den franske bilproducent er Europas næststørste målt på salg kun overgået af tyske Volkswagen, skriver Børsen. Den franske bilproducent er Europas næststørste målt på salg kun overgået af tyske Volkswagen, skriver Børsen.

Motor-Magasinet

Store nedskæringer hos Peugeot
Peugeot Citroen nedlægger 3500 fuldtidsstillinger og 2500 midlertidige job i Europa oven på en lavere indtjening i tredje kvartal samt udsigten til en svagere indtjening i fremtiden.
Nedskæringerne er en del af en 5,9 milliarder kroner (1,1 milliarder dollar) spareplan, som ledelsen fra den franske bilproducent onsdag præsenterede for deres europæiske bedriftsråd, skriver Financial Times.

Peugeot oplyste, at tiltagene vil resultere i et tab af 2500 ikke-produktionsstillinger og 1000 produktionsstillinger i Europa i 2012.
Desuden fortæller en talsmand til Financial Times, at bilproducenten ikke forlænger kontrakterne med 2500 kontraktarbejdere, hvilket bringer det samlede antal af nedlagte stillinger op på 6000.

Det er en del højere end de tidligere udmeldinger, der forudsagde, at nedskæringer ville ramme 5000 stillinger eller godt 10 pct. af det europæiske personale.

Lavere indtæger end forventet
Spareplanerne kommer som svar på et svagt regnskab for tredje kvartal.
På trods af at omsætningen steg med 3,5 pprocent i forhold til samme kvartal sidste år, så forventer virksomheden, at den samlede indtægt for hele året ender 'tæt på break-even', hvilket er 2,2 milliarder kroner lavere, end virksomheden tidligere havde regnet med.
Ifølge Financial Times er nedskæringerne de første tydelige tegn på, at den europæiske krise har ramt bilindustrien i Europa.

Gå til forsikringsoversigten her

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.