• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
25. oktober 2011 - Applus+ Bilsyn

Efterårssol blænder bilister

Bilisterne skal passe på den lavthængende efterårssol.

Solen står særlig lavt om efteråret, og det kan gøre det svært at se den modkørende trafik. Solen står særlig lavt om efteråret, og det kan gøre det svært at se den modkørende trafik.

Lav efterårssol blænder bilister
Bilister skal lige nu holde ekstra godt øje med trafikken, især cyklister, knallerter og fodgængere. Efterårssolen hænger så lavt, at den blænder sidst på eftermiddagen. Tjek lygterne, så du er sikker på, at andre kan se dig, lyder rådet fra bileksperter.

Besøg forsikringsoversigten her

Lygter skal virke
”Kører man imod solen en dag, hvor der ikke er skyer, bliver man blændet. Det kan være rigtig farligt, fordi man kan miste orienteringen i trafikken og ikke se modkørende trafik. Derfor er det en god idé at få tjekket, at bilens lys fungerer, så andre trafikanter kan se en,” siger adm. direktør hos Applus+ Bilsyn, Per V. Rasmussen.
Med rigtigt lys har føreren et klart bedre overblik over vejbanen, når det bliver mørkt. Herudover skal føreren holde nøje øje med vejens beskaffenhed i overgangen mellem efterår og vinter. Vand, nedfaldne blade og andet guf fra vejene har det med at sætte sig i bilisternes forrude og besvære udsynet.

Snavs bliver uigennemsigtigt
”Alle disse ting danner snavs på bilens forrude og gør det endnu sværere at se ud. Når solen står frontalt på bilen, bliver snavs på forruden til en uigennemsigtig masse. Har man ikke frit udsyn, kan man få svært ved at se, hvor glat der er, og om der f.eks. er frost eller is på vejene,” siger adm. direktør hos Applus+ Bilsyn, Per V. Rasmussen.
Applus+ Bilsyn har i øjeblikket mange biler til vintersyn, og de mest forekommende skader stammer fra jord, blade og nedfaldne grene, der forårsager ridser i lakken. Derfor anbefaler Applus+ Bilsyn, at bilens lak beskyttes med en nanobehandling, der giver bilens overflade et ekstra lag at stå imod med.

Find din bilforsikring her på Bilpriser.dk

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.