• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
12. oktober 2011 - JP

Elbil blev Årets Bil 2012

Opels elbil Ampera er "Årets Bil i Danmark 2012".

Opel Ampera, der i Danmark skal koste fra 590.000 kr., vandt titlen "Årets Bil i Danmark 2012". Opel Ampera, der i Danmark skal koste fra 590.000 kr., vandt titlen "Årets Bil i Danmark 2012".

JP

Elbil blev Årets Bil i Danmark

Opel Ampera løb med titlen foran konkurrenterne BMW 1 og Ford Focus, da elbilerne for første gang var med i kampen om at blive årets bil i Danmark. Det blev afgjort onsdag eftermiddag af Motorjournalisternes Klub Danmark.

Pris fra 590.000 kr.
Opel Ampera, der i Danmark skal koste fra 590.000 kr., vandt titlen foran BMW 1, Ford Focus, Kia Picanto og Opel Zafira. Opel kalder i øvrigt selv bilen for en elbil med udvidet rækkevidde, fordi en benzinmotor kan levere ny strøm til batteriet, når det er brugt op. Bilens rækkevidde på batteridrift er på omkring 60 km, mens den med hjælp fra benzinmotoren får strøm til cirka 500 kilometers kørsel.

Opel i Danmark har tidligere givet udtryk for, at man håber på en omlægning af de danske registreringsafgifter, så Ampera kan komme ned i en pris omkring 400.000 kr. Benzinmotoren betyder, at bilen afgiftsmæssigt bliver betragtet som en opladningshybrid, der er belagt med fuld afgift. Opel Ampera ventes til salg i Danmark cirka fra årsskiftet.

Vinder med stort forspring
De 18 jurymedlemmer har hver 25 stemmer. Der må højst afgives 10 stemmer på én bil, og alle fem biler skal have stemmer.

De fem biler i finalerunden fik henholdsvis 131, 88, 86, 78 og 67 stemmer. Dermed blev Opel Ampera en solid vinder, mens der var tæt kamp om andenpladsen med BMW 1 med to stemmer bedre end Ford Focus.

De 23 kandidater til Årets Bil var:
Kia Picanto
Chevrolet Aveo
Kia Rio
Toyota Yaris
Citroën C4
Ford Focus
Hyundai i40
Peugeot 508
Audi A6
Chevrolet Orlando
Mazda 5
Opel Zafira
Toyota Verso S
Audi Q3
Kia Sportage
Range Rover Evoque
Citroën C-Zero/Mitsubishi Imiev/Peugeot Ion
Nissan Leaf
Opel Ampera
BMW 1-serie
Citroën DS4
Hyundai Veloster
Lexus CT 200h

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.