• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
12. oktober 2011 - Waterfront

Vinteren nærmer sig Danmark

Danskerne skal forberede sig på rimfrost, sne og is.

Temperaturene er allerede nede omkring frysepunktet, og derfor er der god grund til at finde vinterdækkene frem. Temperaturene er allerede nede omkring frysepunktet, og derfor er der god grund til at finde vinterdækkene frem.

Vinterdæk hjælper med at køre sikkert
Øv, øv og atter øv! Sådan tænker de fleste danskere nok ved tanken om, at det kolde vejr for alvor er på vej. Og med de kolde temperaturer følger også rimfrost, sne og isglatte veje, hvilket betyder, at det er tid til at få vinterdæk på bilen. 
 
Mange bilister ender hvert efterår i en glatføreulykke, fordi de ikke er klar over, hvor glat det i virkeligheden kan være i oktober og november. Rådet for Større Dæksikkerhed anbefaler, at danskerne skifter til vinterdæk i tide.

Bremser hurtigt
”Bremsetests dokumenterer, at biler med vinterdæk bremser klart bedre på veje med sne og frost end biler med sommerdæk. Teknologien bag vinterdæk udvikles hele tiden, og dækkene bliver bedre til at bremse både på vådt og tørt underlag,” siger adm. dir. hos Continental Dæk Danmark A/S, Georg Nielsen, der er ekspert i sikker kørsel og valg af vinterdæk.

Dækkene ContiWinterContact TS 800 og ContiWinterContact TS 830 fra Continental er netop blevet kåret til de bedste dæk til biler, der er løseligt oversat ”små” og ”af mellemstørrelse”. Det vil sige biler a la Ford Fiesta, Opel Corsa, Toyota Yaris og, blandt de mellemstore biler, eksempelvis VW Golf, Audi A4 og Opel Astra.

Flere ønsker vinterdæk
Tilslutningen til vinterdæk er generelt for opadgående, har opinionsmålinger blandt bilister vist. Efter to stive, kuldefrysende vintre i træk med sne en masse, er der i dag er klart flertal af bilister, der foretrækker vinterdæk.

”Vi opfordrer folk til at kigge ud af vinduet og bruge deres sunde fornuft. Når temperaturene falder, og vi kommer ind i et mere fast forløb med minusgrader, er det en god idé at helgardere sig. Alle undersøgelser viser, at det gør man bedst i vintervejr ved at have vinterdæk på bilen. I øjeblikket er folk mindre på vagt, når der ingen sne er. En del bilister kører for hurtigt, og det kan give flere uheld. Derfor anbefaler vi, at man helgarderer sig med vinterdæk,” siger Georg Nielsen.

Faktaboks: Snefnugdæk 7 procent bedre
Continentals vinterdæk er snefnugmærkede. Det betyder, at de i tests præsterer syv procent bedre bremseevne målt i forhold til et andet dæk i snefnug-testen. Udviklingen af snefnug-dækkene sker i et videnskabeligt samspil med udviklingen af elektroniske bremse- og styresystemer som ABS og ESC.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.