• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
29. september 2011 - Motor-magasinet

Dækmønstermåling i uge 40

Dækmønstermåling i Bilka og A-Z-varehuse.

Dækspecialister fra Euromaster vil i perioden fra søndag den 2. til lørdag den 8. oktober være at finde i samtlige landets 17 Bilka- og A-Z-varehuse. Dækspecialister fra Euromaster vil i perioden fra søndag den 2. til lørdag den 8. oktober være at finde i samtlige landets 17 Bilka- og A-Z-varehuse.

Motor-magasinet

Landsdækkende dæktest
Hver fjerde kører på farlige dæk viste den måling, som Euromaster sidste år gennemførte på 16.337 biler ved landets Bilka- og A-Z-varehuse. Nu vender dækfolkene tilbage for at undersøge, om dæksikkerheden er blevet bedre.

Dårlige testresultater sidste år
Det står sløjt til med danskernes dæksikkerhed. Det viser en undersøgelse foretaget af dækkæden Euromaster i uge 41 sidste år, som afdækkede, at 24 procent af bilisterne kører på dæk, der er så nedslidte, at de udgør en betydelig sikkerhedsrisiko. En fjerdedel af de slidte dæk var endda decideret ulovlige. Samtidig viser tal fra Dækimportør-Foreningen, at godt en femtedel af bilisterne kørte rundt på sommerdæk i januar, da vinteren var på sit højeste.
Nedslidte dæk og forkerte dæk til årstiden er i sig selv farligt, og en kombination er naturligvis endnu værre, advarer Volker Nitz fra Rådet for Større Dæksikkerhed.

Undgå ulykker med de rigtige dæk
"Sommerdæk har mere end dobbelt så lang bremseafstand som vinterdæk, når der ligger sne på vejen, og vinterdæk giver i det hele taget øget sikkerhed i vådt og koldt føre grundet den særlige gummiblanding. Dermed kan man undgå ulykker, der i værste fald koster liv. Med risiko for at møde sne samt is- eller rimglatte veje hver eneste morgen er der al mulig grund til at køre på de rigtige dæk i den mørke tid", råder Volker Nitz.
Han støttes af FDM, der anbefaler brug af vinterdæk, hvis man har behov for at kunne færdes sikkert på alle tider af døgnet.

Dækkæde flytter ind hos Bilka
Bilka og A-Z er klar med en hjælpende hånd til alle dem, der endnu mangler vinterdæk på bilen eller behøver råd til det rette dækvalg. Euromaster, der med 43 forretninger og 210 ansatte er blandt landets største dækforhandlere, er således blevet inviteret på besøg i landets 17 Bilka- og A-Z-varehuse fra søndag den 2. oktober til lørdag den 8. oktober.
Her vil fagfolk stå klar med råd og vejledning på stande indendørs, samtidig med at der gennemføres dækmønstermålinger blandt de biler, der er parkeret udenfor.

Største dækmønstermåling
Dækmønstermålingen følger op på en tilsvarende begivenhed sidste år, som er den hidtil største af sin slags i Danmark.
"Jeg tør ikke sige, om vi i år slår vores rekord fra 2010 og når at måle dækmønster på endnu flere biler. Men vi vil anstrenge os for at nå flest mulige af de køretøjer, der er parkeret uden for de 17 varehuse. Igen i år vil tusindvis af biler få en seddel i frontruden med besked om dækmønstrets status – markeret ved enten rødt, gult eller grønt lys", siger marketingchef Carsten Kure fra Euromaster.

 
 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.