• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
27. september 2011 - Kia

1.000 nye medarbejdere

KIA indfører et tredje skift på fabrikken i Zilina.

KIA indfører et tredje skift på fabrikken i Zilina og ansætter 1.000 nye medarbejdere. KIA indfører et tredje skift på fabrikken i Zilina og ansætter 1.000 nye medarbejdere.

Stor efterspørgsel hos KIA
For at kunne efterkomme den vedvarende store efterspørgsel på de aktuelle KIA modelrækker og det forventede øgede salg gennem introduktionen af nye modeller til næste år, indfører KIA et tredje produktionsskift på koncernens europæiske fabrik i Slovakiet, og ansætter 1.000 nye
medarbejdere. Rekrutteringsprocessen efter dygtige medarbejdere er allerede påbegyndt, og vil blive afsluttet i december for at sikre, at treholdsskiftet kan starte i Zilina i første kvartal 2012.

"Indførelsen af det tredje skift i Zilina er det seneste skridt i KIAs langsigtede proces vedrørende lokal produktion af biler, som er skræddersyet til at opfylde de europæiske kunders behov og smag," udtaler Paul Philpott, som er COO hos KIA Motors Europe. "En stor efterspørgsel efter alle vores modeller, og især efter vores nye, kompakte SUV, Sportage, som produceres i Europa, betyder, at vi har behov for at øge produktionen markant på vores fabrik i Slovakiet."

På jagt efter en KIA? Søg her.

Stor investering
Med en investering på mere end 1 milliard euro er den topmoderne fabrik i Zilina, som blev startet op i slutningen af 2006, bygget til at sikre maksimal fleksibilitet til produktion af nye modeller, og til at kunne reagere på udsving i trends på de forskellige markeder. Sportage, den rummelige MPV; Venga og cee'd modellerne 5-dørs hatchback, stationcar og 3-dørs coupé kan produceres samtidig på alle produktionslinjerne.

Treholdsskift i West Point, Georgia
Sidste år producerede KIA over 729.000 biler på fabrikkerne uden for Korea, således at produktionen i Europa, Kina og USA udgjorde 34,2 procent af den samlede produktion på verdensplan på 2,1 millioner biler. I de første 8 måneder af dette år er salget steget med 18,7 procent i Europa, 24,4 procent i Kina og 36,9 procent i USA. For at kunne efterkomme den stigende efterspørgsel i USA blev der for nylig indført treholdsskift på KIAs fabrik i West Point, Georgia, hvor SUV'en Sorento og sedanen Optima produceres. Dermed blev antallet af medarbejdere øget til 3.000.

Tusindvis af jobs i Slovakiet
I Zilina vil de 1.000 nyoprettede stillinger hos KIA Motors Slovakia være på tværs af alle trin i produktionsprocessen, og der vil primært være brug for dygtige medarbejdere med en teknisk baggrund. Ud over de nye job, der skabes direkte hos KIA, antages det, at der vil blive skabt adskillige tusind job hos underleverandører rundt omkring i Slovakiet.

Overvejer du privatleasing? Se leasingoversigten på Bilpriser.dk her.

 
 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.