• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
31. august 2011 - Kia

KIA i rekordforsøg

Forsøg på verdensrekord for det laveste brændstofforbrug i en hybridbil.

Erfarne brændstoføkonomikørere skal køre gennem alle 48 sammenhængende stater i USA i en standardudført fabriksmodel af KIA Optima Hybrid. Erfarne brændstoføkonomikørere skal køre gennem alle 48 sammenhængende stater i USA i en standardudført fabriksmodel af KIA Optima Hybrid.

KIA 

I Guinness Rekordbog
To kørere er i gang med at køre en 2011-model af KIA Optima Hybrid ind i Guinness Rekordbog, hvor de vil forsøge at sætte ny rekord for det laveste brændstofforbrug (i en
benzindrevet hybridbil), mens de kører gennem alle 48 sammenhængende stater i USA.

Wayne Gerdes og Chris Bernius
Denne episke 8.000 miles udfordring i brændstoføkonomisk kørsel bliver udført af den erfarne brændstoføkonomikører Wayne Gerdes og hans kollega og ven Chris Bernius, og de kører turen i en KIA Optima Hybrid firedørs sedan i standardfabriksudgave.

Fra 26. august til 10. september
Rekordforsøget startede med afgang fra KIA Motors fabrik i West Point, Georgia den 26. august gennem de 48 sammenhængende stater i urets retning, før turen slutter i South Carolina kun 16 dage senere den 10. september.

Se her brugte KIA til salg

Facebook og Twitter

De KIA fans, der ønsker at følge kørernes fremskridt, kan modtage liveopdateringer via KIAs Twitter feed (@Kia_Motors) og via en specielt udviklet Facebook-app på KIAs verdensomspændende hjemmeside: http://www.facebook.com/Kiamotorsworldwide.  Der vil dagligt blive uploadet billeder, videomateriale og en skrevet blog på hjemmesiden fra den 26. august.  Facebook-app'en vil også give brugerne mulighed for at udforske kørernes rute i detaljer, læse mere information om KIA Optima Hybrid, og den vil også indeholde praktiske tips til bilister, så de kan opnå en bedre brændstoføkonomi i deres egne biler.

Fokus på brændstoføkonomi i hele verden
Senior Executive Vice President & COO hos KIA Motors Corporation, Thomas Oh, sagde: “Brændstoføkonomien bliver mere og mere vigtig for bilkøberne over hele verden, og KIA Optima Hybrid er en af vores seneste modeller, der lever op til dette krav fra kunderne.

"At køre gennem alle 48 sammenhængende stater i USA er den ultimative udfordring i "den virkelige verden", men KIA Optima Hybrid giver kørerne den bedst mulige chance for at sætte en nye Guinness Verdensrekord, da den er blevet udviklet specielt med henblik på at opnå den maksimale brændstoføkonomi i alle kørselssituationer, og ikke kun i byen," fortsatte Oh.

Europæisk version i 2012
Optima Hybrid er KIAs første hybridbil på det amerikanske marked, salget startede i øst- og vestkystregionerne i juni 2011 til en pris fra US$ 26.500, og den vil kunne fås i hele landet i slutningen af 2011.  En europæisk version, som kombinerer elmotoren med en mindre 2,0-liters benzinmotor, forventes at blive lanceret i visse lande i 2012.

Den 2,4-liters Optima Hybrid er udstyret med en unik og innovativ, parallel benzin-el-hybriddrivlinje, som er udviklet af KIA og leverer imponerende præstationer; en acceleration fra 0 til 100 km/h på 9,2 sek. og en tophastighed på 195 km/h plus en meget konkurrencedygtig brændstoføkonomi, der svarer til en forbedring af brændstofforbruget på 40,7 % i forhold til standardudgaven Optima EX i USA.
 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.