• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
18. august 2011 - Continental

Unge vil på nettet i bilen

Bilen skal være mere end blot et transportmiddel.

Unge vil kunne være online på køreturen, viser ny undersøgelse. Unge vil kunne være online på køreturen, viser ny undersøgelse.

Continental

Ny applikation til bilen
Ny undersøgelse viser, at overraskende mange unge bilister har behov for at downloade musik, sende e-mails og gå på Facebook, mens de kører. Continental udvikler nye applikationer til biler.

Unge vil downloade fra bilen
Biler skal ikke længere kun transportere folk fra a til b, de skal også gøre det muligt at Skype, sende e-mails og benytte de sociale medier. Det mener flere og flere unge, viser en ny undersøgelse, som Gladbachs Teknologiske universitet har foretaget.
Mere end 50 procent af de adspurgte i undersøgelsen vil have mulighed for at downloade musik, mens de kører. 30 procent vil kunne sende e-mails, f.eks. ved hjælp af en stemmeapplikation, der gør det muligt at åbne, aflytte, forfatte en tekst og sende den ved hjælp af mundtlige beskeder i en mikrofon. Ligeså mange vil gerne entrere sociale netværk som Facebook, så de f.eks. kan aftale mødesteder med deres venner. Endelig svarer over 40 procent, at de gerne vil Skype på køreturen.

Læs analysen "Brugt bil til under 75.000 kr." her

Skal være ligesom derhjemme
”Undersøgelsen viser, at kørekomfort er ikke længere blot bløde sæder i sprød læder og en kraftig motor, der spinder som en kat. Internettet og de muligheder, det giver for at kommunikere med vores venner, familie og kolleger, er så forankrede, især i de unge, at det naturligvis skal integreres i moderne biler. Fremtidens bilister skal kommunikere lige så let i deres bil som derhjemme eller på kontoret,” siger Georg Nielsen, administrerende direktør hos Continental Dæk Danmark A/S, som er brohoved for Continental AG, der er godt i gang med at udvikle en række i-produkter til fremtidens bilister.

Stemmestyring med fokus på sikkerheden
Ifølge undersøgelsen vil unge gerne betale for at komme på nettet, og Continental har allerede udviklet sit AutoLinQ-koncept til biler, som gør det muligt under kørslen at komme på internettet og downloade et bredt udbud af stemmestyrede netapplikationer. Uden at det kompromitterer sikkerheden i trafikken.
”Bilister kan ved hjælp af deres AutoLinQ få læst deres e-mails højt i bilen og svare tilbage, ikke ved hjælp af tifinger-systemet, men igen ved mundtlig besked. På den måde flytter bilisten aldrig fingrene fra rattet og kan stadig koncentrere sig fuldt ud om trafikken,” siger Georg Nielsen.

Hurtigt at finde vennerne
Herudover kan musikinteresserede få hjælp til at downloade musiknumre i radioen. Et program sporer ønskede numre i æteren og køber dem til bilens stereo. Bilisten kan se, hvor ens venner rent fysisk befinder sig, så han eller hun spontant kan kombinere en køretur med et møde med en ven på vejen. Naturligvis bliver det endnu lettere at finde hinanden, da bilen er udstyret med et ”skær-gennem-trafikkøen-”program, der finder den hurtigste rute i myldretiden.
”De unge ser en stor værdi i at dyrke deres netværk. Det kan foregå virtuelt på nettet, eller ved et almindeligt fysisk møde, som typisk aftales via nettet. Det er disse behov, som vi i fremtiden vil forsøge at dække med endnu flere internetløsninger til moderne biler,” siger Georg Nielsen. 

Find bilen før studiestart. Søg brugte biler til under 25.000 kr. her.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.