• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
11. august 2011 - Audi

Audi urban concept

Et bilkoncept uden sidestykke.

Audi urban concept forener elementer fra en racerbil, en roadster, en fun-car og en bybil i et radikalt, nyt koncept. Audi urban concept forener elementer fra en racerbil, en roadster, en fun-car og en bybil i et radikalt, nyt koncept.

Audi
Nye horisonter
Audi åbner endnu en gang nye horisonter. Audi urban concept er en 1+1-sæders, ultralet bil til urbane områder. Det tekniske koncept sprænger alle gængse rammer. 

Ingen forbilleder
Udviklingen af konceptbilen er udelukkende baseret på de strenge principper for letvægtskonstruktion, effektivitet og reduktion. Resultatet er en konceptbil uden ekstra last, som er fokuseret på essensen af sportslig kørsel. Audi urban concept har et slankt karrosseri. Hjulene er fritstående, og de omkringliggende beskyttelsesplader er udstyret med blinklysstriber af LED-lysledere. Det tekniske koncepts meget koncentrerede look med linjerne, der stræber fremad, er dynamisk og emotionelt og konceptbilen tilfører helt nye impulser til Audis designsprog.

Plads til to personer
I bilen er der plads til to personer, der er placeret en smule forskudt bag hinanden, og sædepositionen er sportsligt lav. Alle betjeningselementer og materialer er underkastet konceptet for ultralette konstruktioner, så de udstråler en helt unik, åndelig fascination. Føreren kan indstille rattet og pedalerne, så de passer til hans kropsstørrelse. Indstigningen sker via bagklappen. Tagkuplen er bevægelig og kan åbnes bagud ved at forskyde den.

Teknikken
Teknikken i Audi urban concept afspejler alle mærkets kompetencer, specielt inden for ultralette konstruktioner. Monocoque-karrosseriet består af kulfiberforstærket kunststof (CFK) og integrerer underkonstruktionen til de to sæder. Bilen er udstyret med 21"-hjul. To e-tron-elmotorer driver bilen, og de giver den ultralette Audi urban concept en kraftfuld acceleration. Elmotorerne forsynes med strøm fra et litium-ion-batteri, som er ideelt til længere ture i byen.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.