• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
4. august 2011 - Waterfront

Utilfredshed blandt bilkøbere

Brugtbilsattester skal forny tilliden hos bilkøbere.

Brugtbilsattester skal forny tilliden hos utilfredse bilkøbere. Brugtbilsattester skal forny tilliden hos utilfredse bilkøbere.

Forbrugerne er utilfredse
Ny undersøgelse viser, at danskerne fortsat ikke har tillid til brugtbilsbranchen. Det kan uafhængige brugtbilsattester lave om på ved at skabe gennemsigtighed og tillid mellem køber og sælger.

Mens danskerne for tiden køber brugte biler i et hastigt tempo, viser tal fra den seneste forbrugertilfredsundersøgelse foretaget af Forbrugerstyrelsen, at brugtbilskøberne ikke er tilfredse med forbrugsmarkedet indenfor brugte biler. Langt fra.
I seneste ForbrugerForholdsIndeks, hvor danske forbrugere har givet 49 danske markeder karakterer fra 0 til 10 ud fra en række spørgsmål, lander brugtbilsmarkedet på en 45. plads. Kun pensionsselskaber samt udbydere af fastnet- og mobiltelefonabonnementer og TV-pakker klarer sig dårligere i forbrugernes øjne.  Forbrugerne vurderer både tillid, gennemsigtighed og klageforhold lavt på disse markeder.

Øget gennemsigtighed
”Undersøgelsen viser, at brugtbilsbranchen har et slidt image, og at brugtbilskøberne ikke er tilfredse. En af årsagerne kan være, at brugtbilsbranchen trækker på et slidt image, mens en anden årsag kan være, at køberne er usikre på, hvad de præcist får for pengene. I de seneste år har markant flere forhandlere købt en Brugtbilsattest. Fordelen er, at køberen ved, hvad han får for pengene, og det gør det lettere for forhandleren at etablere tillid til købet. Brugtbilsattester skaber øget gennemsigtighed og tilfredshed, og det er en vigtig måde at øge tilfredsheden i markedet,” siger Per V. Rasmussen, adm. direktør hos Applus+ Bilsyn, der hvert år vurderer tusindvis af brugte biler, før de sælges.
Ifølge Per V. Rasmussen har brugtbilsAttesten samme funktion, som tilstandsrapporten har ved huskøb. Tilstandsrapporten har reduceret antallet af uheldige boligkøb, og på samme måde vil flere køb, på baggrund af en uafhængig vurdering af bilen, resultere i flere tilfredse brugtbilskøbere.

Købsgennemgang fra a-z
BrugtbilsAttesten er en uvildig gennemgang af bilen. Den sikrer, at bilens sikkerhedsudstyr, bremser, kølesystem, ledningsnettet, undervogn og meget andet er kontrolleret for fejl. Attesten indeholder en profil af bilen og indeholder billeder af den. Applus+ Bilsyn har 120 synshaller i hele Danmark.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.