• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
4. august 2011 - Toyota

Toyota holder fødselsdag

Toyota Land Cruiser fylder 60 år i august.

Den driftsikre og udholdende Toyota Land Cruiser fylder 60 år. Den driftsikre og udholdende Toyota Land Cruiser fylder 60 år.

Toyota

Et skarpt hjørne rundes
Den har erobret nord- og sydpolerne, krydset vide ørkner og forceret tætte regnskove og stejle klippevægge. Nu runder den kompromisløse kraftmaskine Toyota Land Cruiser endnu et skarpt hjørne nemlig 60 år.

Ustoppelig Land Cruiser
Selv om det her i august er præcis 60 år siden, at den legendariske firehjulstrækker Toyota Land Cruiser blev vist frem for første gang i skikkelse af Toyota BJ, så trykker alderen på ingen måde.

Oprindeligt skulle den muskuløse, terrængående bil benyttes til militære formål, men Land Cruiseren udviklede sig til en uovertruffen og ekstremt driftsikker og ustoppelig bil, der erobrede nord- og sydpolerne, krydsede ørkner og tætte regnskove, blev brugt i miner, reddede liv i de fjerneste egne, og som hurtigt blev globetrotternes foretrukne rejsekammerat jorden rundt.

Find din næste Toyota Land Cruiser her

Seks millioner kunder
Intet kan stoppe den køreglade bil. Land Cruiseren er da også en af de sejeste firehjulstrækkere nogensinde. Med sin helt unikke kombination af både enestående off-road egenskaber og fantastiske kørekvaliteter på almindelig vej har den siden lanceringen for nu 60 år siden tiltrukket over seks millioner kunder i 190 lande over hele verden.

Toyota Land Cruisers succesfulde historie strækker sig helt tilbage til introduktionen af BJ-modellen i 1951, som oprindeligt var baseret på platformen fra mini-lastvognen Toyota SB, der var den første bil nogensinde, som nåede 2.500 meters højde på Japans højeste bjerg Mount Fuji.

Driftsikker og udholdende
I 1955 fik Toyota BJ tilføjet navnet Land Cruiser. Et navn, der samtidig blev synonym med en driftsikker og særdeles udholden firehjulstrækker, som allerede dengang udmærkede sig som en bil i meget høj kvalitet og med den bedste komfort.
Toyota Land Cruiser blev oprindeligt designet som en mindre lastbil. Senere introducerede Toyota to modeller mere for at imødekomme kundernes forskellige behov.

Flere efterspurgte en bil, der kunne transportere flere personer og ekstra gods på samme tid, hvilket i 1966 førte til Toyota-modellen FJ55. Det var den første Land Cruiser som stationcar og samtidig forgængeren til den nuværende Land Cruiser 200 V8.
I 1984 producerede Toyota en noget lettere udgave, hvor let manøvredygtighed og kompromisløs off-road egenskaber blev kombineret med en væsentligt mere raffineret bil og endnu højere komfort.

Udholdende og spidsfindig
Den nuværende Land Cruiser så dagens lys i 2009 og hævede endnu engang overliggeren en ekstra tak, når det gælder bilens kvalitet, udholdenhed og elegance. Men det er kun nogle af de mange kvaliteter, som i dag stadig kendetegner Land Cruiseren verden over.
Det er derfor med en stor portion stolthed, at Toyota her i august fejrer den legendariske Land Cruisers 60 års fødselsdag. Klar til de næste 60 år i selskab med den banebrydende firehjulstrukne bil.

Der findes i dag flere forskellige modelvarianter af Land Cruiser. I Danmark hedder den Land Cruiser 150. Den er udstyret med en kraftig 3.0 liters turbodieselmotor, der med sine 190 hestekræfter yder imponerende 420 nm allerede fra 1.600 omdrejninger. Den lever samtidig op til de strengeste krav til passiv sikkerhed i form af både ABS og VSC og kan fås hos alle Toyota-forhandlere både som varebil og personbil. Som personbil koster den fra 852.215 kr.


 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.