• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
27. juli 2011 - Kia

KIA vinder priser

Tager priser for design.

KIA Rio har vundet pris for sit design. KIA Rio har vundet pris for sit design.

KIA 

KIA Motors er en af de største vindere i første udgave af ny, international mærke- og designkonkurrence for biler. 

Pris for eksteriør
I kategorien for eksteriøret, hvor designet af selve bilen er i fokus, blev tre KIA modeller kåret som vindere:
Den kompakte Sportage CUV
Den kommende Rio-model i B-segmentet (kommer til salg i Danmark i efteråret 2011)
Den helt nye KIA Optima sedan i D-segmentet. 

"Vi er alle særdeles stolte over, at KIA Motors har klaret sig så godt i den nye konkurrence, som er meget vigtig i bilbranchen", udtaler Peter Schreyer, som er Chief Design Officer hos KIA. 

KIA Rio
Fjerde generation af KIA Rio, som havde verdenspremiere i 2011 ved den internationale biludstilling i Geneve, er ikke en videreudvikling af forgængeren, men en kraftfuld, ny model med sin egen personlighed. Ved tydeligt at bevæge sig væk fra fortiden, er den nye model i B-segmentet indbegrebet af KIAs ændring til et førende mærke inden for design og kvalitet.

Den kileformede profil og de slanke sideruder giver den nye model et dynamisk udseende, mens balancen mellem rudernes udseende, akselafstanden og bilens samlede mål giver et premium indtryk, som man sjældent ser i dette segment.
 
Rio, som er udviklet til det globale marked, vil i Europa kunne fås som 3- og 5-dørs, og i de fleste øvrige lande vil den kunne fås som 4- og 5-dørs.

KIA Optima
Den nyudviklede KIA Optima er en model, der på ingen måde ligner mærkets tidligere modeller i D-segmentet. Peter Schreyer stod i spidsen for designet af den atletiske sedan på KIAs designcentre i Frankfurt i Tyskland og i Irvine i USA.
 
Straks efter introduktionen i Korea i midten af 2010 toppede KIA Optima salgslisten i D-segmentet – som den første KIA model nogensinde.
 
Sportage CUV
Med 3. generation af Sportage har KIA givet den populære CUV en fuldstændig makeover. Sportage kombinerer alle de vigtigste offroad-egenskaber – øget frihøjde, høj siddeposition og øget følelse af sikkerhed – med et slankt og urbant design.

I Europa har den mest miljøvenlige version – Sportage 1.7 CRDi 2WD med start-stop-system – opnået et CO2-emissionsniveau på kun 135 g/km.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.