• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
13. juli 2011 - Audi

Mere kant til Audi A5

Audi A5 kommer til Danmark sidst på året.

Audi A5 bliver introduceret på det danske marked sidst på året. Prisen er endnu ukendt. Audi A5 bliver introduceret på det danske marked sidst på året. Prisen er endnu ukendt.

Audi

A5-modellernes fremtoning er nu blevet endnu mere markant. Der er kommet mere kant. Interiøret præges af nye farver og materialer, og betjeningen er blevet finjusteret i mange detaljer.

Trykladede motorer
Det nyt motorprogram består udelukkende af trykladede motorer med direkte indsprøjtning. Det gælder både for de fire TDI-motorer og for de tre TFSI-benzinmotorer. I gennemsnit er motorernes forbrug faldet med 11 % mens CO2-emissionerne er faldet med op til 22 %. Start-stop-systemet og rekuperationssystemet er standard til alle motor-gearkasse-varianter.
Allerede 1.8 TFSI-motoren, som er blevet fornyet helt fra bunden, fremviser alle Audis kompetencer. Ved styringen af ventilerne og deres slaglængde, ved den innovative termostyring, ved indsprøjtningssystemet, ved turboladeren og ved integreringen af udstødningsmanifolden præsenterer den nyskabelser. I A5 Coupé kører denne 4-cylindrede motor, med 170 hk, op til 17,5 km/l ved blandet kørsel (134 g CO2 pr. km) – 21 % bedre end hidtil.
Dieselmotorerne imponerer også med deres effektivitet, og de 4-cylindrede udgaver er blevet ændret på mange områder. 2.0 TDI i udgaven med manuel gearkasse og en ydelse på 177 hk kører i A5 Coupé op til 21,3 km/l ved blandet kørsel – svarende til en CO2-emission på 122 g pr. km.

Kraftoverføring
Audi tilbyder den ideelle kraftoverføring til alle motorerne. Til modellerne med forhjulstræk fås en 6-trins manuel gearkasse og den trinløse multitronic. quattro-varianterne er udstyret med en manuel gearkasse eller den lynhurtigt skiftende 7-trins S tronic. Alle gearkasser imponerer med en komfortabel og præcis betjening, en høj virkningsgrad og stor spredning – den høje udveksling i de øverste gear sænker forbruget.
Med det permanente firehjulstræk quattro anvender A5-familien i forbindelse med S tronic-gearkassen kronhjulsmidterdifferentialet med torque vectoring.
Til alle quattro-varianter fås sportsdifferentialet som supplement, så kører A5 med maksimal præcision og fantastisk vejgreb. Sportsdifferentialet fordeler momenterne efter behov aktivt mellem baghjulene. Til det formål anvender det to overlejringstrin, som aktiveres via lamelkoblinger.
En standardnyhed i A5-modelrækken er den elektromekaniske servostyring - en elektromotor genererer den servohjælp, der passer til hastigheden. Den elektromekaniske servostyring har en direkte udveksling, reagerer spontant og giver en direkte kontakt med kørebanen. Under opbremsninger på et underlag, der er glat i den ene side, hjælper den føreren med blide indgreb. Systemet reducerer brændstofforbruget pr. 100 km med op til 0,3 l, henholdsvis med op til 7 g/km CO2, fordi det slet ikke bruger nogen energi under ligeudkørsel.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.