• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
29. juni 2011 - Better Place

Batteriskiftestation i Danmark

Better Place indvier Europas første batteriskiftestation

På batteriskiftestationen, som er den første af sin art i Europa, bliver batteriet skiftet på under fem minutter. På batteriskiftestationen, som er den første af sin art i Europa, bliver batteriet skiftet på under fem minutter.

Better Place

Europas første batteriskifte på en elbil fandt i går sted på Better Place batteriskiftestationen i Gladsaxe. Better Place etablerer i første omgang i alt 20 stationer i et dansk netværk over de næste ni måneder.

Danmark får Europas første batteriskiftestation.
På batteriskiftestationen, som er den første af sin art i Europa, bliver batteriet skiftet på under fem minutter, mens føreren bliver siddende i bilen. Batteriskiftestationen i Gladsaxe nord for København er samtidig den første af de 20 stationer, som Better Place opfører i Danmark frem mod foråret 2012. Moderne elbiler har i dag en rækkevidde under 200 kilometer, og en fuld opladning tager seks til otte timer.

Batteriskiftestationen gør op med denne begrænsning.
Med Better Place netværket til elbiler får Renault Fluence Z.E. ubegrænset rækkevidde og er dermed det første reelle, miljøvenlige alternativ til de benzin- og dieseldrevne biler.

”Vores løsning giver større køreglæde, renere luft i byerne og bidrager til at forøge den vedvarende energi i elnettet. En elbil med et Better Place-abonnement er tilmed billigere på totalomkostninger end tilsvarende konventionelle biler”, fortæller Johnny Hansen, CEO i Better Place Danmark, og fortsætter ”med batteriskifte overvinder vi elbilens sidste barriere, nemlig rækkevidden, og interessen er så stor, at jeg sagtens kan se Renault Fluence Z.E. blive landets mest solgte bil inden for få år”.

”Det er en milepæl, vi når i dag, mindre end fire år efter, visionen opstod. Med et batteriskiftenetværk til Renault Fluence Z.E. indfrier Better Place og Renault sammen elbilens fulde potentiale. Det er slut med at holde stille og vente på at lade bilen op på de lange ture, og det er enestående, at danskerne er blandt de første i verden, som får denne mulighed”, lyder det fra direktør Henrik Bang, Renault Danmark, med henvisning til det stigende internationale fokus på batteriskifteteknologien.

International opmærksomhed
Better Place og Renault har netop offentliggjort en aftale om batteriskiftestationer til Renault Fluence Z.E. i Australien. 

I Kina peger man fra statslig side på batteriskifte som løsning på elbilers rækkeviddeproblem, og også i EU nyder batteriskifteteknologien stor opmærksomhed. Alene i år har tre projekter, som forsker i elbilinfrastruktur og batteriskifte, modtaget finansiering fra EU. Senest eMobility-projektet, som modtog mere end 33 millioner kroner fra de såkaldte TEN-T-midler. Endelig udruller Better Place allerede i år en landsdækkende infrastruktur af batteriskiftestationer og ladestandere i Israel.

Better Place samarbejder på globalt plan med blandt andet Renault, General Electric og China Southern Grid, og internationale investorer har globalt investeret knap 700 millioner USD i Better Place. I Danmark arbejder Better Place tæt sammen med blandt andre DONG Energy og mere end 45 kommuner om at udrulle den landsdækkende infrastruktur.

Batteriskifte er helt enkelt
Batteriskiftet sker fuldautomatisk, mens du sidder i bilen. Allerede når du nærmer dig batteriskiftestationen, har stationen og bilens intelligente navigationssystem identificeret bilen, og du bliver guidet gennem hele skiftet. Det er både nemt og hurtigt, og du behøver ikke stige ud af bilen eller finde tegnebogen frem. Adgangen til infrastrukturen er betalt af dit månedlige abonnement, og du kan skifte batteri og lade din bil, så meget du vil. Du betaler et fast beløb, der passer til dit kørselsbehov.

Frem til næste forår planlægger Better Place at opføre i alt 20 batteriskiftestationer langs det danske motorvejsnet, og netværket udbygges yderligere i løbet af 2012.

Better Place batteriskiftestationer
• skifter batteriet på under fem minutter
• har kapacitet til at lade op til 12 batterier i timen
• kan opføres på 8-10 uger
• er designet til at håndtere forskellige batteristørrelser
• oplader batterierne under optimale temperaturforhold, så de i perioder med spidsbelastning kan hurtigoplades på mindre end en time uden at tage skade
• oplader batterierne intelligent uden for perioder med spidsbelastning. Dvs. opladning der tager hensyn til andelen af vedvarende energi i nettet
• dækker primært ladebehovet på længere ture, som overstiger batteriets kapacitet på 185 km (ved blandet kørsel)

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.