• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
1. juni 2011 - Applus

Tjek bilen inden kørselvferie

Mange biler er ikke klar til motorvejen.

Giv bilen er sommertjek og undgå spildte feriedage. Giv bilen er sommertjek og undgå spildte feriedage.

Sommerferien står for døren
Ferietiden rykker nærmere. Applus+ Bilsyn ferietjekker i de kommende uger biler, så de undgår motorstop. Mange bryder sammen under ferien, fordi de ikke har været klar til den lange tur, fortæller bilsynskæden.
Hos Applus+ Bilsyn er det langtfra et særsyn: Kunder beretter om, at deres bil er brudt sammen på ferien. Eneste mulighed er at få den repareret på det lokale værksted for at komme hjem.

Lange strækninger presser bilen
"Typisk ser vi nedbrud på længere køreferier til Tyskland, Frankrig og Italien, fordi bilen presses ekstra hårdt på længere strækninger. Skaderne skal udbedres med det samme, så familien kan komme videre, og det kan skrue priserne en ekstra tand op. Herudover får man et ærgerligt og unødvendigt afbræk i ferien. Derfor er det en god idé at få kigget sit køretøj efter i sømmene inden ferieturen, så man undgår de ting,” siger adm. direktør i Applus + Bilsyn, Per V. Rasmussen.
Applus+ Bilsyn ”ferietjekker” derfor masser af køretøjer i disse dage. Ligesom ved en helt almindelig tilstandsattest gennemgår synsvirksomheden biler for småfejl, som kan vise sig at udvikle sig på en bilferie og sætte en stopper for bilen, så den skal på værksted.
"Fagfolkene, der udfærdiger tilstandsattesten, kender bilernes svagheder, og kan derfor grundigt gennemgå motoren, bremserne, el-anlægget, tandrem, oliestand, rust og meget andet. De erfarne synsmedarbejdere finder eksempelvis svagheder som gamle kølerslanger, som det vil være fornuftigt at skifte ud inden ferieturen", afslutter Per V. Rasmussen.

Se flere gode råd til bilferien her

Få campingvognen klar
Fejl på campingvogne og især bilens anhængertræk er også en stor årsag til, at mange bilferierende danskere hvert år må holde ind til siden og få hjælp til skader. Herudover kræver den tyske trafiklov, at en bil er særligt godkendt til at køre med en campingvogn eller anhænger på over 3.500 kg. Applus+ Bilsyn er særligt autoriseret til at godkende biler til at køre med campingvogne i Tyskland.
”Vi undersøger køretøjet og sender resultatet sammen med kopi af registreringsattesten til de tyske myndigheder. De tyske myndigheder udsteder tilladelsen, som sendes sammen med tempo 100 mærkatet. Det tager ca. en uge fra undersøgelsen er foretaget til man har tilladelsen og mærkatet i hånden,” siger Per V. Rasmussen.

Faktaboks: Husk miljømærket
Ca. 40 tyske byer har indført miljøzoner siden 1. januar 2008, hvor kun biler med et miljøzonemærkat må køre ind. Mærkaterne i gul, grøn og rød bliver forsynet med bilens indregistreringsnummer og er gyldige i hele bilens levetid. Dog skal mærkaten udskiftes, hvis et køretøj omregistreres og får et nyt registreringsnummer. 

Her finder du flere gode råd inden bilferien
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.