• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
20. april 2011 - Citroën

Citroën DS5 udviklet

Ny produktlinje fra Citroën lanceres i år.

Citroën DS5 byder på den nyeste teknologi. Citroën DS5 byder på den nyeste teknologi.

Citroën 

Citroën har besluttet at udvikle en ny produktlinje under navnet DS som supplement til det øvrige modelprogram. Citroën DS5 lanceres i år. 
 
Nyt trin i DS-linjen
Når Citroën DS5 lanceres på de første markeder i slutningen af 2011, udgør den et nyt trin i udviklingen af DS-produktlinjen. DS5 rummer mange eksempler på Citroëns avancerede teknologi, som f.eks. intelligent traction control (videreudvikling af ESP-systemet), advarsel mod utilsigtet overskridelse af vejstriber ved hjælp af et kamera-baseret system, eller automatisk skift mellem det lange lys og nærlys afhængig af trafikken.

Første Citroën med fuld-hybrid diesel-teknologi 
DS5 bliver også den første Citroën med fuld-hybrid diesel-teknologien, Hybrid4, som både giver høje præstationer (200 hk, træk på alle fire hjul), ny køreoplevelse (eldrift i bytrafik, ekstra boost under acceleration) og lav udledning af CO2 med blot 99 g.

Design med fokus på lys
Fronten har karakter og understreger slægtskabet til DS-produktlinjen med sit store luftindtag, brede kølergitter i krom med Citroëns logo, det særlige DS emblem på køleren og forlygternes bestemte blik, som fremhæves af LED-lys. De omhyggeligt formgivne sider på bilen skaber et spændende spil mellem lys og skygge. Lyset reflekteres af en bred klinge i krom, der strækker sig fra det yderste hjørne af forlygterne til sideruderne.

Det særlige knæk i karrosserilinjen under de bageste sideruder giver en særlig lyseffekt, som er karakteristisk for hele DS-produktlinjen. 

Usædvanlig form 
Profilen er karakteristisk og kompakt (udvendig længde på 4,52 meter og bredde på 1,85 meter). Førerpladsen er indrettet som i en GT Coupé . Bagagerummet er stort (op til 465 liter VDA). 5 fulde pladser og fire døre, med god adgang til kabinen og fleksibilitet som i en traditionel sedan.

Formgivningen af bagenden på bilen er med til at understrege det prestigefyldte i bilen. Den store sporvidde signalerer et solidt greb i underlaget ligesom det dobbelte udstødningsrør, og de 6 lysbånd i baglygterne giver bagenden en klar signatur. 
 
Teknologi i komfortens tjeneste
Citroën DS5 byder på den nyeste teknologi til gavn for komfort, køreglæde og ikke mindst sikkerhed og stressfri kørsel. Den er bl.a. udstyret med intelligent traction control, som er en videreudvikling af ESP, samt eCall som er aktiv i en lang række lande med nødopkald og assistance lokaliseret via GPS.

Derudover er der to nye funktioner: Automatisk skift mellem det lange lys og nærlyset via et lille kamera som er placeret i bakspejlet, som registrerer trafikken og øvrige lysforhold, samt en ny generation af advarsel mod overskridelse af de hvide striber (vejstribealarm med kamera). 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.