• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
13. april 2011 - Continental Dæk Danmark A/S

Stort salg af vinterdæk

Ny undersøgelse viser stigning i salget hos 94% af dækforhandlerne.

Mens danskerne nu gør bilerne forårsklar viser ny undersøgelse, at danskerne henover vinteren købte vinterdæk som aldrig før. Mens danskerne nu gør bilerne forårsklar viser ny undersøgelse, at danskerne henover vinteren købte vinterdæk som aldrig før.

Continental Dæk Danmark A/S

Ikke nogen lille stigning
Hele 53% af undersøgelsens respondenter svarer ja til, at salget af vinterdæk er steget med 11-25%, mens 31% oplyser, at salget er vokset et sted mellem 25-50%. En gruppe der udgør 8% af respondenterne har haft et salg, der er over 50% større sammenlignet med året før.

Stor vækst i salget
"Vi er positivt overraskede over, at forhandlerne faktisk har solgt så mange flere vinterdæk. I forvejen var salget af vinterdæk i vinteren 2009-2010 rekordhøjt på grund af den strenge vinter. Nu er det altså vokset betydeligt mere. Det er sjældent, at vi oplever så stejle vækstrater, og det er glædeligt, at danskerne har foretaget et bevidst valg om at køre mere sikkert i vinterkulden. Årsagen er især den strenge vinter. Vinterdæk øger muligheden for at kunne sætte i gang, styre og bremse i vinterføret. Det budskab tror vi, at mange har taget til sig," siger adm. direktør hos Continental Dæk Danmark A/S, Georg Nielsen.

Efterspørgslen på vinterdæk er i de seneste uger afløst af efterspørgsel på sommerdæk, men behovet for at kunne skaffe vinterdæk til bilisterne fortsatte hos dækforhandlerne langt ind i februar fremgår det af undersøgelsen. I øvrigt viser den, at 94% af forhandlerne denne vinter har oplevet en "øget efterspørgsel på vinterdæk til små biler eller bil nummer 2".

Små biler blev forkælet
"I forbindelse med de små biler er der tale om en ny købstrend. Tidligere har danskerne ikke investeret så mange penge i dæk til de små biler, fordi de har prioriteret husstandenes større køretøjer først. Men i takt med, at vi har oplevet to strenge vintre, og de økonomiske konjunkturer har fået salget af små biler til at vokse kraftigt, er salget af vinterdæk til disse biltyper skudt kraftigt i vejret," siger Georg Nielsen.

"Flere bilister er blevet mere bevidste om vigtigheden af at have de rigtige dæk på bilen alt efter sæson. Det er meget positivt. Den enorme efterspørgsel på vinterdæk to år i træk betyder imidlertid, at vi nok også til næste vinter kommer til at opleve, at mange forhandlere i Danmark ikke har tilstrækkeligt med vinterdæk til at dække efterspørgslen", siger adm. direktør Georg Nielsen fra Continental Dæk Danmark A/S.

Georg Nielsen anbefaler, at man som bilist er ude i god tid med at bestille vinterdæk, eller for eksempel investerer i to sæt dæk til bilen, så man blot skal skifte til sommer- eller vinterdæk alt efter sæsonen.
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.