• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
30. marts 2011 - SMC

Travlhed på værkstederne

Vinterens salt og grus giver travlhed.

Især bilens bremser har taget skade af den lange vinter. Især bilens bremser har taget skade af den lange vinter.

SMC
Vinterens sne kan mærkes
Den snehvide, lange vinter har igen været hård ved den danske bilpark. Værksteder mærker ekstra tryk af bilister, der vil have bilen tjekket for vinterskader. Især afgørende at få tjekket bremser for rust, lyder det fra SMC-Biler.

Især bremserne tager skade
Den lange og kolde vinter er hård kost for bilen. Særligt vintervejenes salt og grus kan skabe problemer for skærme, lygter og ikke mindst bremser, der kan sætte sig fast pga. rust. Lige nu oplever SMC-Biler et ekstra tryk på deres værksteder, hvor folk kommer ind med ”vinterramte” biler, der skal være klar til foråret.
"Især bremserne kan tage alvorligt skade. Der kan sætte sig grus og snavs fast, og pga. det våde vejr kan der komme rust på bremserne. Det gælder også undervognen, hvor der nemt kan komme snavs omkring skruerne og i krogene, hvor det er svært at komme til", siger Tommy Thorsgaard fra SMC-Biler i Aalborg.
Det hårde vintervejr kan også give mindre skader, der ikke desto mindre er vigtige at holde øje med. Der kan være blevet slået sten mod lygterne, og skrammerne her kan være svære at se, når der er snavs og is på lygterne. Hvis man er kørt ind i is, kan kofangeren have fået buler, og lakken kan være ridset.

Læs mere om rustbeskyttelse her

Dialogen fremmer forståelsen
Nu hvor sneen og isen er væk, er det på tide at tjekke, om vinteren har efterladt uheldige spor på bilen. Når bilen skal gås efter i sømmene, er dialog med bilens ejer vigtig:
"Dialogmodtagelse er en særlig service, vi yder til kunder, der skal have deres bil på værksted hos os. Her gennemgår serviceteknikeren eventuelle uregelmæssigheder sammen med kunden, og efterfølgende får vi bilen op på liften, så vi sammen med kunden kan gennemgå den nedefra. Det er en vigtig dialog, kunden og serviceteknikeren har dér. Det betyder, at der er fuldstændig klarhed over, hvad der skal laves på bilen, når den kommer ind på værkstedet", siger Tommy Thorsgaard.
På liften kan kunden ved selvsyn konstatere, hvor hård vinteren har været ved undervognen. Det kan være en ubehagelig overraskelse, men overraskelsen bliver så meget desto værre, hvis man venter for længe med sit forårstjek. For så kan det nemlig vise sig at være alt for sent, ikke mindst hvis bremserne ikke er blevet tjekket i tide.

Et forårstjek kan være penge værd
Det er ikke kun af sikkerhedsmæssige årsager, at et forårstjek er en god idé. Vedligeholdelse har også sine økonomiske fordele. Typisk vil salgsværdien være 10 til 20 procent lavere på en bil, der er ringe vedligeholdt. Så efter en hård vinter, der kan volde meget skade på bilen, er det en god idé at give bilen et ekstra servicetjek.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.