• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
17. marts 2011 - Volvo

Polestar Racing debuterer i WTCC i Brasilien

World Touring Car Championship 2011 lægger ud i den kommende weekend.

Polestar Racing debuterer i WTCC i Brasilien Polestar Racing debuterer i WTCC i Brasilien

Volvo

FIA World Touring Car Championship 2011 lægger ud i Curitiba i Brasilien i den kommende weekend. Dermed tager Polestar Racing - og Volvo - hul på den sæson, der skal bruges til at afgøre, om svenskerne skal deltage i mesterskabet fremover.

Med henblik på at vurdere de tekniske og kommercielle muligheder ved en fremtidig deltagelse i WTCC har Polestar Racing fået grønt lys fra Volvo til at deltage med en enkelt bil i WTCC 2011.
"Volvo har givet os til opgave at vurdere mesterskabet, altså i første omgang ikke nødvendigvis opnå resultater, men snarere forberede en platform, vi kan bygge på i 2012. Der venter os en spændende og forhåbentlig udbytterig udfordring," siger Christian Dahl, administrerende direktør for Polestar Racing.

Den Volvo C30 DRIVe, Polestar har forberedt, har allerede vundet flere titler og løb i både de svenske og skandinaviske touring car mesterskaber. Men der skal videreudvikling til, hvis bilen skal kunne begå sig på  de nye WTCC baner og leve op til det ændrede motorregulativ.

"Vi indleder sæsonen med vores nuværende 2 liter motor, hvorefter vi senere på året skifter til en 1,6 liter turbomotor, der bygger på Volvo's helt nye motorfamilie. Vi arbejder for øjeblikket i døgndrift på den nye motor, og vi skal nok nå i mål," fortsætter Dahl.

Robert Dahlgren vil være at finde på startstregen i Volvo C30 DRIVe med 2011 specifikationer, og han kan næsten ikke vente med at komme i gang. "Jeg ser i den grad frem til sæsonstarten. Årets første løb bliver på ingen måde let; konkurrencen er hård, og vi er nye i mesterskabet. Men vores baggrund er solid, og vi er klar," fastslår Dahlgren.

Volvo C30 DRIVe raceren, der stiller op i Brasilien har fået nyt udseende. Den er nu malet i den karakteristiske Polestar-blå nuance, som første gang blev vist på C30 Polestar konceptbilen.

Kalender - WTCC 2011
18.-20. marts: Curitiba - Brasilien
22.-24. april: Zolder - Belgien
14.-15. maj: Monza - Italien
18.-19. juni: Brno - Tjekkiet
1.-3. juli: Porto - Portugal
15.-17. juli: Donington Park - Storbritannien
30.-31. juli: Oschersleben - Tyskland
3.-4. september: Valencia - Spanien
21.-23. oktober: Suzuka - Japan
4.-6. november: Guangdong - Kina
17.-20. november: Macau - Kina

Følg med i hvordan det går for Polestar Racing og Volvo C30 DRIVe i WTCC 2011 på www.volvopolestarracing.com
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.