• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
1. marts 2011 - Michelin

Michelin Pilot Super Sport

Michelins ingeniører sender dette forår verdens hurtigste dæk på gaden.

Pilot Super Sport er MIchelins bedst præsterende serieproducerede supersportsvogns dæk nogensinde. Pilot Super Sport er MIchelins bedst præsterende serieproducerede supersportsvogns dæk nogensinde.

Michelin
Serieproduceret superdæk
Dækket bygger på den know-how, som Michelin igennem flere årtier har opsamlet fra 24 timers løbet Le Mans, og er udviklet i samarbejde med BMW M, Ferrari og Porsche. Der har siddet Michelin-dæk på de sejrende biler i verdens hårdeste mortorløb, Le Mans, de seneste 13 år, og Michelin Pilot Super Sport nedstammer direkte fra den viden som Michelins motorsportsafdeling har opsamlet i 24 timers løbet.
BMW M, Ferrari og Porsche har deltaget aktivt i udviklingsfasen, og alle tre bilfabrikanter har lagt vægt på, at Michelin skulle udvikle et dæk, der kunne bruges både til hverdag og på racerbanen uden at gå på kompromis med sikkerheden. I alt er det nye Michelin Pilot Super Sport blevet testet over mere end 100.000 km, og har kørt med hastigheder over 300 km/t i sammenlagt 1.000 timer.

Det ypperste til dato
Michelin Pilot Super Sport er det ypperste, vi nogensinde har produceret til gadebiler, og udover performance har vi haft enormt fokus på at udvikle et dæk, der kan give maksimum sikkerhed under selv de mest ekstreme forhold. Med hjælp fra tre af verdens mest kræsne bilfabrikanter er det mere end lykkedes samtidig med, at holdbarheden også sætter nye standarder, siger Bernt Wahlberg, produktspecialist hos Michelin i de nordiske lande.
Formidabel ydeevne giver maksimum sikkerhed og bedre totaløkonomi

Til alle underlag
Michelins ingeniører har haft fokus på at forbedre Michelin Pilot Super Sports egenskaber på alle underlag, og i en TÜV SÜD test fra 2010[1] var Michelin Pilot Super Sport hurtigere end de fem største konkurrenter. Sammenlignet med Michelin Pilot Super Sports forgænger Michelin Pilot Sport PS2, er der følgende forbedringer.

Vejgreb på tør vej
•  1,5 sekunder hurtigere på en 2.700 meter lukket bane
•  Ved nedbremsning fra 100 km/t til fuldt stop, er bremselængden 1,5 meter kortere
Vejgreb på våd vej:
•  2,5 sekunder hurtigere på en 4.100 meter lukket bane
• Ved nedbremsning fra 80 km/t til 10 km/t, er bremselængden 3 meter kortere

Holdbarheden til hverdagskørsel er forbedret med 10 pct og på bane med 50 pct.

Integreret Le Mans-teknologi
MICHELIN Pilot Super Sport indeholder følgende tre teknologier, som er taget direkte fra Michelins motorsportsafdeling.

TWARON® fiberbælte
• Ved meget høje hastigheder sikrer Twaron® fiberbæltet større stabilitet, fordi centrifugalkræfterne er bedre kontrolleret og mere ligeligt distribueret. Det giver større stabilitet i dækkets skuldre.
• Twaron® fibre er fem gange stærkere end stål.

Dual-compound teknologi
• Er en ny fordeling af to forskellige gummiblandinger mellem yder- og inderside af dækkets kontaktflade med underlaget.
• Ydersiden består af en carbon-forstærket gummiblanding, der giver ekstrem holdbarhed på bane med mange sving.
• Indersiden består af en gummiblanding optimeret til kørsel på vådt underlag og med et grip, der tilpasser sig selv til de mindste ujævnheder.

Variabel Contact Patch 2.0
• Takket være de nyeste digitale simulationer, der bruges i fly- og bilindustrien, fordeles tryk og temperatur ensartet på dækkets kontaktflade, og uanset om der køres lige ud eller drejes, er kontaktfladens areal det samme.

Rekorder fra Le Mans 2010
Ved sidste års Le Mans var Michelin sammen med vinderbilen Peugeot 908 med til at sætte tre rekorder:
• Længste distance totalt: 5.410,71 km
• Hurtigste tid på ét sæt dæk: 46 omgane på 3:21:917, hvilket svarer til en gennemsnitshastighed på 243km/t
• Mindste antal dækskift: 11 brugte i løbet af 24 timer kontra 14 dækskift i 2009.

Dimensioner
Dimensionerne for MICHELIN Pilot Super Sport begynder ved 223/45 ZR 18 til 265/30 ZR 22. Det bredeste dæk i Super Sport serien er 345/30 ZR 20. Dækket er bl.a. originalmonteret på bilmodellerne Koenigsegg Agera, Ferrari 458 og BMW M3. Dækket er allerede klar til salg i Danmark nu.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.