• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
28. februar 2011 - waterfront.dk

Forebyg rust og spar penge

Rustundersøgelse kan spare bilister for mange penge.

Hvert år begynder mange biler at ruste om vinteren, fordi de ikke undersøges i tide. Hvert år begynder mange biler at ruste om vinteren, fordi de ikke undersøges i tide.

Applus+ Bilsyn
Sne, fugt og salt skader din bil
Nye snefald betyder, at der igen strøs salt på vejene, der kan få bilerne til at ruste. Med en rustundersøgelse kan bilister undgå dyre reparationer.
Er det lang tid siden, man har haft bilen til en rustundersøgelse, og har bilen kørt meget i løbet af de seneste to hårde vintre, så er det en god idé at få bilen undersøgt for rust her og nu. Kombinationen af ny sne, fugt og salt kan føre til ny rust på især undervognen og udsatte karosserisamlinger. Og er din bil allerede begyndt at ruste, kan rusten hurtigt udvikle sig og koste dig kassen.

Forebyg med kontrol
”Hvert år begynder mange biler at ruste i denne tid, fordi de ikke undersøges i tide. Bilernes fabriksbeskyttelse forringes på længere sigt, når det beskyttende lag forsvinder eller tørrer ud. Folk skal være opmærksomme på, at deres bil holder længere, hvis de forebygger med kontrol og beskyttelse i stedet for at vente til skaderne ender med dyre reparationer,” siger Arne Willerslev-Legrand, adm. dir. hos Applus+ Bilsyn.

En Rustattest hos Applus+ Bilsyn koster 300 kr. og kun 150 kr., hvis du køber den sammen med et bilsyn - og de penge kan altså være godt givet ud. Rust-tjekket hos Applus+ Bilsyn er samtidig en uvildig rådgivning. Vurderer Applus+ Bilsyn, at din bil allerede har en stærk rustbeskyttelse, der ikke trænger til fornyelse, sparer du udgifterne (ca. 4.000 kr.) til en ny beskyttelse, oplyser Applus+ Bilsyn.

”Får man en rustattest nu, får man straks at vide, om man bør reservere en tid til en rustbeskyttelse så snart som muligt eller om det eventuelt kan vente. Det er en god måde at optimere sin biløkonomi på,” siger Arne Willerslev-Legrand.

Rustattest med store rabatter
Applus+ Bilsyn leverer Rustattesten med og uden syn af bilen. Prisen er 300 kr., dog er der 150 kr. i rabat, hvis Rustattesten udføres med et bilsyn. Ønsker du rustbeskyttelse giver Applus+ Bilsyn dig en rabat på 600 kr.

Svært selv at tjekke for rust
Rust på bilen kan komme alle vegne, men mest udsat er undervognen, der vedvarende udsættes for vand, salt og stenslag. Du skal på værksted eller tilsvarende for at få en vurdering af din undervogns tilstand. Med mindre du har forstand på biler, kan det være svært at vurdere, om rust truer din bils sikkerhed. Ifølge Teknologisk Institut kan rust på bl.a. bremserør, styretøj, bagbro, forbro eller ophæng til hjul skade bilens sikkerhed.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.