• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
23. februar 2011 - BMW

BMW i3 og BMW i8

BMW i står for bæredygtige biler og mobilitetsløsninger.

Nøgleordet for konceptet BMW i er 'Born Electric' eller naturlig eldrift. Nøgleordet for konceptet BMW i er 'Born Electric' eller naturlig eldrift.

BMW
Nyt BMW sub-brand: BMW i
BMW lancerer et nyt undermærke med fokus på udvikling af bæredygtige mobilitetsløsninger. "BMW i repræsenterer en helt ny bevægelse inden for mobilitetsløsninger. Med lanceringen af dette nye undermærke understreger BMW Group sin position som branchens mest innovative virksomhed og udvikler af bæredygtige løsninger. Produkterne og tjenesterne er resultatet af et banebrydende koncept, for de er specialudviklet med bæredygtig mobilitet i premium-klassen for øje. Nøgleordet for BMW i er "Born Electric", eller naturlig eldrift, og med dette koncept tegner vi fremtiden inden for branchen og inden for individuel mobilitet," udtaler Ian Robertson, der er medlem af direktionen hos BMW AG og ansvarlig for salg og marketing.

BMW i3 og BMW i8 lanceres i 2013
Den første manifestation bliver lanceringen af to nye modeller - BMW i3 og BMW i8 - i 2013, og BMW Group vil desuden øge udvalget af mobilitetstjenester væsentligt i løbet af de kommende år. For at realisere dette mål er BMW i Ventures, et venturekapitalselskab med en investeringsformue på i alt 100 mio. US-dollar, blevet grundlagt i New York City.
"BMW i står for visionært udviklede biler og tjenester, inspirerende design og et helt nyt koncept inden for premium-mobilitet - alt sammen med klart fokus på bæredygtighed," forklarer Robertson. BMW i-mærket omfatter biler og tjenester, der har været på tegnebrættet siden 2007 som et led i 'project i', en tænketank nedsat af BMW Group med det formål at udforske mulighederne med hensyn til bæredygtige mobilitetsløsninger. Det skal ses som BMW Groups reaktion på ændringer i kundernes behov, eksempelvis den stigende efterspørgsel på alternative drivlinjer såsom eldrift- og hybridsystemer. Især i storbyerne er der en markant efterspørgsel på intelligente løsninger, hvor fordelene ved forskellige mobilitetskoncepter tilbydes i en samlet pakke.

Banebrydende bilkoncepter
"Med BMW i bygger vi videre på vores kernemærkes succes og styrke," fastslår Robertson. BMW i3, der tidligere gik under betegnelsen Megacity Vehicle, bliver BMW Groups første 100 % eldrevne serieproducerede model. BMW i8 er derimod baseret på konceptbilen BMW Vision EfficientDynamics med et "plug in"-hybridsystem, som kombinerer en sportsvogns store ydeevne med en lille bils lave brændstofforbrug og emissionsniveau.
Begge modeller er baseret på et banebrydende konstruktionsprincip, som kaldes for LifeDrive. Drivlinjen er indkapslet i et aluminiumchassis, og kabinen er fremstillet af solid kulfiberforstærket plast (CFRP) med meget lav vægt. "Bilerne er konstrueret med fokus på deres respektive alternative drivsystemer. Takket være det innovative konstruktionsprincip og brugen af CFRP har vi stort set kunnet udligne den ekstra vægt, som batterierne giver, og for vores kunder er det ensbetydende med fremragende køredynamik kombineret med væsentligt større rækkevidde ved brug af eldrift," fortæller Klaus Draeger, udviklingsansvarlig og medlem af direktionen hos BMW.

BMW i8 skal produceres i Leipzig
BMW i8 skal, ligesom BMW i3, produceres på BMW's fabrik i Leipzig. Der vil blive investeret ca. 400 mio. euro i nye fabriksfaciliteter og skabt omkring 800 nye arbejdspladser frem til 2013. Der kan ses frem til udviklings- og produktionsmæssige synergier, i og med at komponenterne til elektromotorerne, styreelektronikken og litium ion-højspændingsbatterierne er ens i de to modeller.

Et udvalg af uafhængige tjenester
En række ekstra mobilitetstjenester, der også kan benyttes uafhængigt af bilerne, vil indgå som en integreret del af BMW i. Det vil give mulighed for at skabe et nyt, indbringende forretningsområde på lang sigt og tiltrække nye kunder til koncernens mærker.
"Kravene til mobilitet ændrer sig i hurtigtvoksende storbyer," tilføjer Ian Robertson. "Vores fokus på bilaktiverede mobilitetstjenester såsom BMW ConnectedDrive bliver endnu større med BMW i, og vi vil også videreudvikle vores bilrelaterede premium-mobilitetstjenester. Men det virkeligt banebrydende er, at vi nu i tilgift vil begynde at tilbyde premium-mobilitetstjenester uafhængigt af vores biler. Målet med BMW i er at tilbyde skræddersyede mobilitetsløsninger på tværs af et helt netværk af premium-produkter og premium-tjenester." Der vil blive fokuseret på løsninger, som forbedrer udnyttelsen af de nuværende parkeringspladser, samt intelligente navigationssystemer med mere specifikke oplysninger om aktuelle områder, kombineret ruteplanlægning og delebilsordninger i premium-klassen.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.