• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
16. februar 2011 - Toyota

Ny elbil fra Toyota

Den lille velkendte Toyota iQ kommer nu som ren elbil.

I løbet af 2011 sender Toyota sin nye elbil på vejene i Europa som testbil. I løbet af 2011 sender Toyota sin nye elbil på vejene i Europa som testbil.

Toyota
Præsenteres i Geneve
Når det internationale motorshow i Geneve slår dørene op i næste måned, løfter Toyota samtidig klædet for en helt ny konceptudgave af sin første rene elbil i Europa.

Toyota iQ som elbil
Det drejer sig om den i forvejen godt kendte lille bybil Toyota iQ, som altså nu kommer som ren elbil med en fuldt ud elektrisk drivlinje. Dermed kan den kompakte bybils eminente evner til at manøvrere rundt i byen ske helt uden udledning af CO2 og kvælstoffer. Den stort set lydløse elbil får efter japanske målinger en rækkevidde på op til 105 km.
Der er hverken givet afkald på plads i kabinen eller i bagagerummet. Et helt nyudviklet fladt og ultra kompakt lithium-ion batteri udnytter nemlig pladsen i bunden af bilen på en intelligent måde uden at gå på kompromis med design og rummelighed i den lille bybil med plads til fire personer.

Vil sikre bæredygtig mobilitet
Toyota iQ som ren elbil er et af flere tiltag fra verdens største bilproducent for at sikre bæredygtig mobilitet på selv de helt korte køreture. Teknologien i Toyotas kommende elbil er således også udviklet sideløbende med andre miljørigtige teknologier som fuld hybrid, plug-in hybrid og brændselscelle hybrid.
I første omgang sender Toyota sin nye elbil på vejene i Europa allerede i år som testbil, inden den endelige model kommer på markedet i 2012. Der er endnu ingen informationer, om bilen kommer til at køre som testbil i Danmark.

Flere nyheder på motorshowet
Den nye koncept elbil er ikke eneste spændende nyhed fra Toyota på motorshowet i Geneve i næste måned. Den japanske bilgigant viser også en konceptudgave af den kommende hybridbil Toyota Yaris HSD, mens en familieforøgelse i Prius-familien har medført Toyota Prius+ med plads til 7 personer. Også denne helt nye hybridbil vil være at finde på Toyota-standen i Geneve.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.